Tarih: 29.10.2016 19:54

Öğrencilerden anlamı ziyaret

Facebook Twitter Linked-in

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
Rize İl Müftülüğü, İrşad Vakfı Eğitim ve Öğretim Kur’an Kurslarının kurucusu, Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca efendinin, Güneysu’nun Zavendik köyünde evinin yanındaki kabri şerifini ziyaret eden, Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı ve genç gönüllü öğrenciler vuslatının 7.yıl dönümünde Zavendikli Mustafa Hocayı kabri başında dualarla yâd ettiler. Akabinde 50 yıl öğrencilerine ders okuttuğu medreseni ziyaret ederek, kitapları hakkında görevlilerden bilgi aldılar.

Rize’nin önemli kanaat ve manevi önderlerinden olan ve hayatı boyunca yapmış olduğu ilim tahsili ve öğreticiliği süresince, bugün Türkiye’nin onlarca şehrinde görev yapan yüzlerce hafız yetiştiren, ilim, irfan ve ihlas sahibi merhum Zavendikli Mustafa Yıldız hoca efendinin hayatını ve hizmetleri İrşad Vakfı Müdürü A.Kadri Kara’dan dinleyen öğrencilerin bir hayli duygulandığı ve etkilendiği görüldü.

Anı gelişen bir rahatsızlık sonucunda, 19 Ekim 2009’da 78 yaşında sevenlerine ve talebelerine veda ederek hakkın rahmetine kavuşan, merhum Zavendikli Mustafa Yıldız hoca efendi, 8 yaşında Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek Hafız olan, bir ömür haftanın 6 gününü medresede ilim tahsil ederek geçiren, Rize'nin toplumsal manevi dinamiklerinden Zavendikli Mustafa Hoca sayısız öğrenci yetiştirmekle tanınmaktadır. Bugün Rize Merkezde kendi ismini taşıyan, Rize İl Müftülüğü İrşad Vakfı adı altında, 3 ayrı Kur’an kursunda birçok öğrenci yetiştirmeye devam edilmektedir.

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —