NORDİK ÜLKE BÜYÜKELÇİLERİNDEN ÇAYKUR’A TAM NOT

Doğu Karadeniz gezisi kapsamında Rize’ye gelen, Finlandiya, Norveç, Danimarka ve İsveç Türkiye Büyükelçileri Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim’in konuğu oldu.

YAŞAM 31.05.2024 11:09:00 286 0
NORDİK ÜLKE BÜYÜKELÇİLERİNDEN ÇAYKUR’A TAM NOT

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

ÇAYKUR Ziraat Botanik Bahçesini gezen Norveç Büyükelçisi Andreas Gaarder, Finlandiya Büyükelçisi Pirkko Hämäläinen, Danimarka Büyükelçisi Danny Annan, İsveç Büyükelçisi Malena Mård’du Genel Müdür Alim’den Çaykur, Türk Çay Kültürü, çayın tarihi hakkında bilgi aldılar.

Çayın 100. Yılında büyükelçileri ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, çayın Türkiye’ye gelişi ve gelişimiyle ilgili büyükelçilere mini bir brifing verirken Çaykur’un ürün gamı hakkında da ziyaretçilerinin sorularını yanıtladı. Çay anlamında her kesime ve damak tadına göre hitap eden bir Çaykur ürününün olduğunun altını çizen Genel Müdür Alim hedeflerinin zaten Avrupa pazarında olan Çaykur’un çay tiryakilerinin daha büyük bir bölümüne ulaşmak ve Çaykur Ürünlerini beğenilerine sunmak olduğunu belirtti.

Çaykur’un Siyah, yeşil, beyaz ve oolong çayının tadına bakan büyükelçiler özellikle kahve kültürünün yaygın olduğu Nordik ülkelerinde de yavaş yavaş çay kültürünün yerleştiğini ve Çaykur’un ürün gamının lezzet ve sağlıklı oluşu açısından avantajlı olacağına vurgu yaptılar. Çaykur’un Soğuk Çayı Didi’nin ise özellikle gazlı içeceğe yönelen gençler için çok önemli bir alternatif olduğunu söylediler. Büyükelçiler son olarak Ziraat Botanik Bahçesinde bulunan çay bahçesinde çay hasadı yapıp Çaykur Satış Mağazasında inceleme yaptılar. 

Kaynak: Çaykur Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI