MEZBAHANELER DENETLENDİ

Artvin İl genelinde Bakanlık tarafından onay belgesi verilmiş olan mezbahaneler; Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü personellerince denetlendi.

TRABZON-ARTVİN 6.06.2024 11:20:00 370 0
MEZBAHANELER DENETLENDİ

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin İl genelinde Bakanlık tarafından onay belgesi verilmiş olan mezbahaneler; Artvin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Müdürlüğü personellerince denetlendi.

Denetimler kapsamında halkın güvenli gıdaya erişimini güvence altına almak ve halk sağlığını korumak için il genelinde mezbahalar kontrol edilerek hijyen koşulları titizlikle incelendi.

Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için mezbahalarda yapılan denetimlerde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tüm detayları titizlikle inceledi. Mezbahalarda görevli resmi veteriner hekimler ve mezbaha sorumlusu veteriner hekimler ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde mezbahaların teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların mezbahaya geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarda incelemeler yapılıp işletmede tutulması gereken evraklar incelendi.

Mezbahalarda denetim çalışmalarına ek olarak mezbaha sorumlularına genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar personel hijyeni konularında bilgilendirme yapıldı.

Sağlıklı ve kalite et üretimi için denetimleri aralıksız devam edeceği açıklandı..


Anahtar Kelimeler: artvin mezbahaneler denetlendi̇
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI