Lise öğrencilerinden TUSAŞ tesislerine teknik gezi

Lise öğrencilerinden TUSAŞ tesislerine teknik gezi

PAZAR-RİZE 30.04.2024 10:13:00 565 0
Lise öğrencilerinden TUSAŞ tesislerine teknik gezi

ALİ AKYILDIZ

Pazar Fen Lisesi ile Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik ülkemizin havacılık, sanayi ve teknoloji üretimi noktasında öncü markalarından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Kahramankazan Yerleşkesine teknik gezi düzenlendi.

Rize ili Pazar ilçesi Fen Lisesi ile Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lise ’si öğrencileri Pazar Kaymakamı Mustafa Akın’ın destek ve Katkılarıyla, 29 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da bulunan TUSAŞ yerleşkesine günübirlik ziyaret gerçekleştirdiler.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İlçemiz Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri ile Fen Lisesi öğrencilerinden Havacılık Sektörüne ilgisi ve merakı olanlardan oluşan kafile, Kaymakamımız Sayın Mustafa Akın’ın destek ve katkılarıyla, 29.04.2024 Pazartesi (dün) akşam Saat;  19.30 da Ankara’ya TUSAŞ’a günü birlik ziyaret gerçekleştirmek için yolcu edildiler. 

Kaymakam Akın, “TUSAŞ’a bir gözlem ziyareti için öğrencilerimiz gönderiyoruz. İnşallah oradan döndüğünüz zaman, o sizin yüreğiniz ve enerjinizle beraber, elektroniğin surlarına Ulubatlı Hasan’ın bayrağını, sanal bayrağını dikmeye hazırımsınız, sözlerine öğrenciler ve veliler “hazırız” diye cevap verdiler. 

Kaymakam Akın, Gazanız mübarek olsun, hepinize hayırlı yolculuklar dilerim” dedi.

Ardından, Kukmina Turizm taşımacılık tarafından yapılan Tusaş gezisine katılan öğrenciler, Pazar Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim müdürü ve okul yönetimi gözetiminde yola çıktılar.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI