Tarih: 20.01.2014 21:14

Liban Abdi Telatar'a konuştu

Facebook Twitter Linked-in

TELATAR’A KONUŞTU

Çaykur Rizespor'un Portekiz'in Pramier Liga takımlarından Academica Coibra'dan transfer ettiği Liban Abdi, önemli mesajlar verdi. Çalımbay'ın özellikle istediği yabancı oyunculardan olan 25 yaşındaki oyuncu arkadaşımız Alihan Telatar'a konuştu ve soruları içtenlikle yanıtladı. Portekiz liginin ilk yarısında Coibra'da 12 maçta kadroda yer alan ve 10'unda ilk 11'de görev alan Abdi, Rizespor'a transfer olmakla birlikte kariyerinde yeni bir döneme başladığını söyledi.

TEKLİF GELİNCE

Rizespor teknik heyetinin kendisini bir süredir izlediğini ama bunu bilmediğini belirten Liban Abdi, 'Oynadığım maçlarda izlendiğimi bilmiyordum. Rizespor kulübüme resmi teklif yapınca her şeyin farkına vardım. Gelmişler izlemişler ve kulüpler anlaştıktan sonra bende kendimi bir anda Çaykur Rizespor'da buldum'
dedi.

ZORLUKLARA ALIŞIĞIM

Futbol kariyerinde birçok kulüpte oynadığının altını çizen Liban Abdi, 'Dünyanın bir ucundan başka bir ucuna. Ama ben alışığım. Çünkü çok genç yaşta evimden ayrıldım. Norveç'ten İngiltere'ye gittim. Ardından bir Macaristan maceram oldu. Macaristan'dan da Portekiz'in yolunu tuttum. Rizespor'a transfer olmadan önce Rize'nin Türkiye'nin neresinde olduğuna dair haritaya bakma gereğini duymadım. Ben genç yaştan itibaren evimden uzak kalmaya ve zorluklara alışığım. Şimdi Rizespor' dayım ve burada başarılı olacağıma inanıyorum' dedi.

KENDİMİ GÖSTERECEĞİM

Bir futbolcunun başarılı olması için çok çalışması gerektiğinin altını çizen Abdi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni bir takıma geldim ve çok çalışmalıyım. Önce çalışmak sonra yeteneklerimle kendimi göstereceğim. Sahaya çıktığım zaman varını yoğunu her şeyini tüm kapasitesiyle ortaya koyan biriyim. Rizespor ligin ilk yarısını ligin alt sıralarında bitirdi. Elbette bu iyi bir durum değil. Ama ligin ikinci yarısında her şey güzel olacak.Takım arkadaşlarımla birlikte Rizespor'u en iyi yere getirmek için çalışacağız.'

SABIRSIZLANIYORUM

Rizespor'a geleli kısa bir süre olduğuna dikkat çeken Abdi, 'Henüz Rize'ye görmedim. Görmek içinde sabırsızlanıyorum. Ayrıca heyecanda duyuyorum. Ancak şunu söyleyebilirim. Takımda gördüğüm kadarıyla müthiş güzel bir hava var. Arkadaşlarım geldiğim ilk günden itibaren bana çok yakın ilgi ve alaka gösterdi. Arkadaşlık havası oldukça iyi. kışBen her yönüyle iyi bir takıma geldiğimi düşünüyorum. Artık bana düşen, çok çalışıp beklentilere karşılık vermek' diye konuştu.
Günebakış

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —