Köy halkı köprü istiyor

Ardanuç Aşağı Irmaklar köyü Ayvazgiller Mahallesi’ne giden yoldan köprü olmadığı için yaya geçişi bile zor yapılıyor

YÖREDEN HABER 30.11.2014 20:22:18 207 0
Köy halkı köprü istiyor
Köy halkından 30 yılı aşkın Hollanda’da çalıştıktan sonra emekli olup Türkiye’ye dönüş yapan Artvin’de ev alarak 5 yıl kaldıktan sonra şu an İzmir’de ikamet eden Selim Aksakal, bu durumdan büyük üzüntü duydu. Sosyal Paylaşım sitesindeki sayfasından köyde ikamet etsin etmesin tüm köy halkını maddi ve bedenen imeceye davet ederek bu köprünün yapılmasını istedi.

İmecenin kültürümüzün önemli bir parçası olduğuna vurgu yapan Aksakal yazdığı “İmece” çağrısında şu fidelere yer verdi:
“Köyümüz Ayvazgiller Mahallesi’ne ulaşım mahallenin doğru dürüst geçilebilecek bir köprüsünün olmaması yüzünden Ayvazgillere gidip gelmek nerede ise imkânsız bir durumdadır.

Ayvazgillerde evi olan üç beş komşumuzun kendi olanakları ile yapamadıkları ve tüm resmi kurumlarında ilgisini çekmeyen bu durumu ben doğrusu ne Ayvazgil’deki komşularıma nede Irmaklar halkına yakıştıramıyorum. Bu duruma kalıcı bir çözüm için basit bir önerim var. Köyümüzün köklü gelenek ve kültürünün bir parçasıdır yardımlaşma ve dayanışma. Bunun en bariz örneği de İMECE geleneğimizdir. Hiç bir maddi fayda beklemeksizin yapılan bu dayanışma ve yardımlaşma desteğine imece diyorduk. Gerektiğinde komşunun komşuya parasız yardım biçimidir imece.

Ben bu kültürümüz ve bu güzel geleneğimize dayanarak öneriyorum:

Geliniz Ayvazgilin köprüyü Aşağı ve Yukarı Irmaklar halkı imece usulüyle yapalım. Var mısınız?
Sürekli köyde ikamet eden bir kaç arkadaşımızı da bu işi organize ve takiple görevlendirelim ve bu köprüyü insanlığımız adına, komşuluk adına kısa zamanda yapalım.

İmece usulü bu köprünün yapımına katkıda bulunmak isteyip de her ne sebepten dolayı bizzat bedenen çalışamayacak köylülerimizinde katkıda bulunmaları için köprü yapım komisyonunun açacağı bir hesaba maddi yardımda bulunmak şartı ile imeceye katılabilirler. İmeceye katılan komşularımızın bir listesi abide şeklinde yazılıp yazıt taş olarak köprünün başına dikilip bu güzellik böylece ölümsüzleştirilmesini öneriyorum.
İmeceye katılmak isteyen komşularımız şimdilik isim ve soy ismini buraya yazmaları yeterlidir. De Hayden komşular!

Herşeyin devletten beklenilmesi yerine vatandaş olarak kendi alınteri ve emeğiyle de yapabileceği birçok iş vardır. Bu nişler imece yö hanerle yapıldığında değeri ve anlamı bambaşka oluyor. Selim Aksakal’ın bu çağrısı yeni bir ”İmece” örneğine vesile olacağını ümit ediyoruz. 08 haber

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI