Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2001 yılından bu yana düzenlediği Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin 9’uncusu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
Hayati Akbaş
İSTANBUL-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı.. Bakanlığın 2001 yılından bu yana düzenlediği Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin 9’uncusu, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kongrenin bu yılki teması ise “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İşbirliği” oldu. 3 gün süren kongrede iş sağlığı ve güvenliği, risk yönetimi, davranış bilimlerinin de aralarında bulunduğu toplam 31 ana başlıkta süreçler ve gelişmeler değerlendirildi. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği açısından hassas olan maden, inşaat, metal, kimya ve tarım sektörleri masaya yatırıldı. Meslek hastalıkları, yüksekte çalışma, iş sağlığı teşvik mekanizmaları, kişisel koruyucu donanımlar, acil durum yönetimi ile iş sağlığı ve güvenliğinde en iyi uygulamalar da kongrede tartışılacak konular arasında yer aldı. Kongreyle eş zamanlı olarak düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı’nda ise bu alandaki en son yenilikler katılımcıların ilgisine sunuldu.
KONGREDE HOPA LİMANI DA KONUŞULDU
9. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresine HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Görevlisi Veysel Tatar ve HOPAPORT İSG Uzmanı Emine Gümüşkaya’da katıldı.
Kongrede HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Öğretim Görevlisi Veysel Tatar’ın birlikte hazırladığı “İş Sağlığı ve Güvenliği yönünden kıyı tesislerinde tehlikeli maddenin elemlenmesi ve depolanmasında risk değerlendirmesi konulu sunumlarında HOPAPORT örneği”ni katılımcılara anlattılar.
Kongrede HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer ve Öğretim Görevlisi Veysel Tatar’ın birlikte hazırladığı diğer bir sunumda “Balıkçılık sektörünün iş sağlığı ve güvenliği yönünden değerlendirilmesi” konulu sunumunu gerçekleştirdiler.
Her iki sunumda yoğun ilgi görürken sunumlar sonunda sorulara da cevaplar verildi.