KIZILAY'A DESTEK ZİYARETİ.

Ak Parti Merkez İlçe yönetimi ve Merkez İlçe Başkanı İshak Alim Kızılay'ı ziyaret etti.

EĞİTİM 24.12.2013 08:21:21 45 0
KIZILAY






Yapılan ziyarette Kızılay Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nuri Gezmiş ve Yönetim Kurulu üyesi Özcan Yüksel'le bir araya gelindi. Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette Gezmiş, Rize'deki Kızılay'ın dünden bugüne gelişimini anlattı. Yakın dönemde sağlık alanında yapılan iyileştirmeyle birlikte farklı illerde gerçekleşen ameliyatların artık Rize'de de yapıldığını bu nedenle kana olan ihtiyacın arttığını vurguladı. Rize'deki nüfusun artmamasına rağmen kana olan ihtiyacın her geçen gün artmasındaki en büyük etkenin ise sağlık politikalarında yapılan gelişmelerden kaynaklandığını dile getirdi.
 

 Gezmiş, Rize'de 18 - 65 yaş arası 200 bine yakın nüfus olduğunu bu nüfusun kan vermedeki önemli nüfus aralığını teşkil ettiğini, bu nedenle bu konuya daha fazla hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı. 

         'Kan sorunu hepimizin sorunudur'

Mehmet Nuri Gezmiş, 2013 yılı içinde Rize’de mevcut kan potansiyelinin 8212 ünite kana yükseltildiğini belirtti. Bu oranın düzenli kan verme alışkanlığıyla birlikte artırılmasının herkesin yararına olacağına dikkat çekti. 'Kan sorunu hepimizin sorunudur, herkes gereken önemi verdiği takdirde kan ihtiyacı olan hiç kimse Kızılay'dan boş dönmeyecektir' dedi. Kızılay'ın temel sorunları, yapmak istediği projeler hakkında bilgi verdi ziyaretinden dolayı Merkez İlçe Yönetimine ve Merkez İlçe Başkanı İshak Alim’e teşekkür etti.

'Bir başkasının yaşamasına yardım etmeyen yaşadığını iddia edemez'

 Gerçekleşen ziyarette Merkez İlçe Başkanı İshak Alim, yaptığı konuşmada Ak Partinin sosyal devlet anlayışıyla her zaman hareket ettiğini sivil toplum örgütlerine, derneklere gereken önemin verildiğini ve sağlık alanında çok ciddi yatırımlar yapıldığını vatandaşımızın eskisi gibi farklı illerde değil de ilimizde tedavi edildiğini belirtti.  Kızılay'ın bağımsız bir dernek olarak yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu dile getirdi. Kızılay yönetiminde gönüllü olarak çalışanlar büyük bir özveriyle hareket ettikçe yaşanan her türlü zorluğu yenebileceğimizi, her hangi bir sosyal sorumluluk projesinde her türlü desteği sağlayabileceğimizi sözlerine ekledi. Alim, ' Bir başkasının yaşamasına yardım etmeyen yaşadığını iddia edemez, herkesin yardımlaştığı yerde de işler yarım kalmaz ' ifadelerini kullandı.

 

  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI