KENT KONSEYİ KURULDU

Hopa, Katılımcılığı ve Demokratikleşmeyi Hedefleyen Kent Konseyini Kurdu

TRABZON-ARTVİN 9.07.2024 10:56:00 422 0

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Belediyesi, katılımcılık ve demokratikleşme süreçlerini yapılandırmak amacıyla Hopa Kent Konseyi’ni kurdu. Hopa Belediyesi, bu konsey ile kent yönetimine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmayı hedefliyor.

1. Olağan Genel Kurul, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlendi. Toplantıya, Hopa’daki sivil toplum kuruluşları, dernekler, siyasi partiler, kooperatifler ve sendikaların temsilcileri katıldı.

Seçim sonucunda Avukat Elif Bekar, Hopa Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi. Yönetim Kurulu üyelerinde ise Gülpaşa Vayiç, Eda Başar Özkan, Melis Diren Lokumcu, Olcay Tosunoğlu, Dursun Ali Koyuncu, Cansu Genç Tunç ve Mustafa Şeker yer alıyor.

‘’KURUMSAL BİR KENT FORMU’’

Hopa Kent Konseyinin Kurulması hakkında açıklama yapan Elif Bekar: ‘’Kamusal alanlara ve kamusal hizmetlere eşit erişimin sağlanması ve çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir kent yaşamı için kent konseyinin hem kent sakinleini bilinçlendirme hem de kalıcı çözümler üretme potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Kamu kurumları, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan konseyin fiili olarak da çalışma grupları ve meclisleriyle güncel sorunlara pratik çözümler arayan kurumsal bir kent forumu haline gelmesi için çalışacağız.’’ sözlerinde bulundu.

‘’HALKIN SESİNİ DUYMAK’’

Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Konseyin kuruluşu hakkında: ‘’Hopa Kent Konseyi, tüm paydaşların bir araya gelerek kentimizin geleceğini şekillendireceği bir platform olacak. Burada mahalle meclisleri, çevre komiteleri, kadın meclisleri ve diğer katılımcı gruplarla birlikte çalışacağız. Halkın sesini duymak, ihtiyaçlarına çözüm üretmek ve kentimizi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için çaba göstereceğiz.’’ dedi.


Anahtar Kelimeler: KONSEYİ KURULDU
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI