Kaymakam Dincel, Çay Tarlasında Çay Topladı

Kalkandere Kaymakamı Alpay DİNCEL, 21 Mayıs “Uluslararası Çay Günü” nedeniyle çay üreticileri ile birlikte çay topladı. Ardından ÇAYKUR’a ait Merkez Çay Fabrikasına giderek çayın işlenme evrelerini de yerinde inceledi.

YÖREDEN HABER 23.05.2024 11:14:00 431 0
Kaymakam Dincel, Çay Tarlasında Çay Topladı

ÖZGÜR KAVRAK

İlçenin Ormanlı Köyünde çay üreticileri ile birlikte ilk defa çay bahçesine giren Kaymakam DİNCEL; “Yetiştiriciliğinin yapıldığı diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de üreticisi için önemli bir gelir kaynağı olduğunu ifade etti.

Dincel, " Doğu Karadeniz Bölgesi’nin yüksek eğimli ve engebeli arazilerinin ekonomiye kazandırılmasına fırsat veren, ekonomide yeni katma değerler oluşturma potansiyeli yüksek, bölge halkının ve üreticilerin hayatlarını sosyal, ekonomik ve çevresel boyutta önemli derecede etkileyen değerli ve stratejik bir tarımsal üründür.” dedi.

Kalkandere Merkez Çay Fabrikasını ziyaret edip, Fabrika Müdürü ile görüşen Kaymakam Alpay DİNCEL, “Çayın marka değerini artıracak, bahçeden bardağa kadar olan süreçte yapılan çalışmaları birlikte değerlendirmek ve çay tarımının sürdürülebilirliğini ve daha uzun süre insanımıza hizmet etmesini sağlamasının çok önemli olduğunu”. ifade etti

Uluslararası Çay Günü, dünya çapında çayın uzun tarihi, derin kültürel ve ekonomik önemi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. Günün amacı, çayın sürdürülebilir üretimi ve tüketimine yönelik faaliyetlerin uygulanmasına yönelik kolektif eylemleri teşvik etmektir. Kaymakam DİNCEL, “Tüm üreticilerimizin 21 Mayıs Uluslararası Çay Gününü kutluyor ve kolaylıklar diliyorum” dedi.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI