Kavron Yaylasında Kar Kalınlığı 1 Metreyi Geçti. Dereler Dondu

Kavron Yaylasında Kar Kalınlığı 1 Metreyi Geçti

YAYLALARIMIZ 22.10.2024 09:43:00 134 0
Kavron Yaylasında Kar Kalınlığı 1 Metreyi Geçti. Dereler Dondu

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı ünlü yaylalarından Kavron Yaylası, yoğun kar yağışı altında beyaza büründü. Dünden itibaren yaylada kar 1 metreyi aştı.Dereler dondu.Evlerin sacaklarında 80 cm yi bulan buzlar oluştu.

Özellikle sahil kesimlerinde etkili olan soğuk hava, yaylalarda yoğun kar yağışı olarak kendini gösterdi. 

Sahil şeridinde şiddetli yağmurlar toprak kaymalarına ve heyelanlara yol açarken, yüksek kesimlerde kar yağışı 1 metreyi aştı. Yayla evlerinin çatılarında oluşan buzların çeşitliliği bir yandan dikkat çekerken, diğer yandan da tehlike oluşturdu.

Yaylada işletmecilik yapan Yalçın Şahin, "Bu mevsimde böyle yoğun bir kar yağışını ilk defa görüyoruz. Yollar kapandı ve yağışın devam etmesi bekleniyor. Biz de sonuçları merakla bekliyoruz", diyerek endişesini dile getirdi. Şahin'in cep telefonuyla sosyal medyada paylaştığı görüntüler, yaylaya olan ilgisini artırdı ve Kavron Yaylası bir anda ilgi odağına dönüştü.

Yaylanın güzellikleri ve karla kaplanmış manzarası, doğaseverler ve fotoğraf meraklıları için adeta bir cazibe merkezi haline geldi. Ancak yoğun kar yağışının ulaşımda yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

 


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI