Karmik Gölü Buz Tuttu

Rize’de faaliyet gösteren RİDAK kulübü bu haftada ilginç bir geziye ev sahipliği yaptı.

YAYLALARIMIZ 12.06.2023 11:45:46 731 0
Karmik Gölü Buz Tuttu

Yaklaşık 35 kişinin katıldığı Gezi Rize-Pazar-Ardeşen-Fındıklı ilçelerinden katılımlarla hafta sonu yapıldı.

Çamıhemşin-Çat-Eelevit-Trovit yaylasına kadar iki araçla yolculuk eden doğa gezginleri bu yaylada araçları park ederek yürüyüşe başladı.

Trovit yaylasından Karmik yaylasına kadar kaçkarların muhteşem manzarası ile gür şekilde akan derenin hemen yanı başında farklı bir ortamda yapılan yürüyüş buradan sonra Karmik gölü ile devam etti.Yer yer 2960 rakıma doğru yol alan ekip buz tutmuş karların üzerinden yoluna 3 saat devam etti.

Muhteşem havada bol oksijen teneffüs eden geziye katılanları Karmik gölünde tutan buz sürprizi karşıladı. Fotoğraf tutkunları bu güzel manzaraları görüntülediler ve fotoğraflarını çektiler.

Burada yaklaşık 2 saat ihtiyaç molası veren RİDAK kulübü ile geziye katılanlar daha sonra aynı güzergahı takip ederek Trovit yaylasında gezilerini sonlandırdılar.

Her hafta bölgenin farklı yerlerine geziler düzenlediklerini ifade eden RİDAK Kulübü başkanı Gökay İnan, “bizimle beraber olun farklı coğrafyaların doyumsuz manzaralarını görün. Her hafta faaliyetlerimiz devam ediyor. Sizleri de bekleriz “ dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI