Karal‘dan Sarp Sınır Kapısıyla ilgili açıklama

Sarp Gümrük Kapısı’nın çile ve eziyet kapısı olarak sürekli gündem edilmesi siyasetçileri de harekete geçirmişti. Konu ile ilgili müjdeli haber AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal’dan geldi.

YÖREDEN HABER 5.10.2016 18:54:17 419 0
Karal‘dan Sarp Sınır Kapısıyla ilgili açıklama
Konu ile ilgili açıklama yapan Karal, 'Sarp Gümrük Kapısı’nın Yap-İşlet-Devret Modeli ile yenilenmesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic. A.Ş. (GTİ A.Ş.) ile imzalanan 19.10.2007 tarihli sözleşme kapsamında 20 yıl işletme süresi karşılığında yatırım tamamlanarak 04.03.2009 tarihinde tesis işletmeye açılmıştır.

Sarp Gümrük Kapısının yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında yatırım ve işletme süresi ile ilgili esasları belirlemek ve işletme süresi karşılığında işin yapılması için 10.08.2016 tarihinde TOBB ve GTİ A.Ş. ile protokol imzalanmıştır. İşin İhale dokümanları Gümrük ve Ticaret Bakanlığımız tarafından onaylanmış olup söz konusu işin ihalesi, 08.09.2016 tarihinde GTİ A.Ş tarafından yapılmıştır.

Gümrük Kapısının genişletilmesi ve yeniden yapılandırılması ile ilgili yapılacak çalışmadan sonra, vatandaşlarımızın saatlerce kuyruklarda beklemesi ve oradaki yoğunluğun minimum düzeye çekilerek vatandaşlarımızın rahat bir nefes alması sağlanacaktır.' dedi. 
Anahtar Kelimeler:

PAZAR TSO'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI KIŞ DESTEĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı Hedeflerine Her Geçen Gün Daha da Yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize Valiliği'ni Ziyaret Etti

Rize'de Yoğun Program: Cumhurbaşkanı Erdoğan Memleketi Rize'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize Programı Belli Oldu! Gündemde AYDER Yaylası ve Mega Projeler Var