Karadenizlinin 2 çeker traktörü Bel

Engebeli arazilere sahip Karadeniz'de traktör kullanımı yok denecek kadar azdır.Yöre insanı kendine has buluşlarıyla tarım alanlarını kullanılabilir hale getirmekte oldukça mahirdir.

YÖREDEN HABER 26.04.2017 08:28:30 148 0
Karadenizlinin 2 çeker traktörü Bel

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Rize'nin Pazar İlçesi Zafer Mahallesinde ikamet eden 57 yaşındaki Ali Faik Ayrılımş ilelermiş yaşına rağmen bağ ve baçesinde çalışmaktan geri kalmıyor.

Karadeniz de İlkbahar ile başlayan çalışmalar, yörede yaşayanların bir çoğunun Çay tarımının yanında sebze ve meyve ekimi içinde günlerin bahçelerde geçirdikleri görülüyor .

Bunlardan birisi de Ali Faik Ayrılmış,kendi tarlasında çalışırken kaçkar53.com'a şu açıklamları yaptı.' Yaşlılarımız hep bunu kullanırdı.Demek onlar bizden daha akıllıydılar.Bizde şimdi ona döndük.Adına Bel derler.Bununla gerçekten kolay oluyor.Günümüzde kullanan pek yok ama,şimdilerde başladılar.Çünkü kazma ile insan çok yoruluyor.Bel ile çalışırken yorulunca dinlenmekte kolay oluyor.Bizim arazilerimiz çok dik yamaçlarda kuruludur.Buralara 4 çeker traktör girmez.Bizde yakıtsız 2 çeker traktör olarak bunu kullanıyoruz' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI