Karadeniz'in en modern Sağlık Merkezi açılıyor

Pazar aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezinin taşınma işleminin ardından Mart ayı sonu itibariyle hizmete başlaması planlanıyor.

YÖREDEN HABER 3.03.2014 16:02:15 74 1
Karadeniz
CENGİZ YILDIRIM
Rize Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, Pazar Sağlık Merkezi’nin büyük oranda tamamlandığını ifade ederek, Mart ayı sonu itibariyle hizmete açılmasının planlandığını söyledi.
Tepe, eski belediye binasının sağlık müdürlüğüne devredilmesiyle başlatılan güçlendirme ve tadilat çalışmalarının tamamlandığını ve boya işlemlerinin de devam ettiğini kaydederek, taşınma işlemlerinin ardından Mart ayı sonu itibariyle, Türkiye’de örneği az olan hizmet binasının hizmet vermeye başlayacağını söyledi.
33413.jpg
Tepe şunları söyledi: “Binada mart sonu itibariyle aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezinin taşınması ile hizmete başlanması planlanmaktadır. Böylece 9 aile hekimi beraberinde laboratuar hizmetleri, Röntgen Birimi, Diş Polikliniği, her gece saat 22.00’ye kadar hizmet verecek olan Acil Polikliniği ve Toplum Sağlığı Merkezi ile beraber Türkiye’de örneği çok az olan hatta olmayan bir Sağlık Merkezi hizmete girmiş olacaktır. Bu şekilde vatandaşlarımızın hastane öncesi sağlık hizmetlerinde en üst seviyede faydalanmasının önü açılacağı gibi gerekli olmadıkça hastanelere gitme zorunluluğu ortadan kalkacaktır. Başta Pazar’daki vatandaşlarımız olmak üzere tüm halkımıza hayırlı osun.”
bina01.20140303135839.jpg
“İlimiz Pazar ilçemizde 1. basamak adı verilen hastane öncesi sağlık hizmetleri toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi ve 112 acil istasyonu ile sürdürülmektedir.” ifadelerini kullanan Tepe şunları kaydetti: “Ancak mevcut toplum sağlığı merkezi ulaşım açısından şehrin nispeten zor bir kısmında yer almaktaydı. 9 Aile hekimi 3 ayrı fiziki açıdan elverişsiz ve küçük mekanlarda hizmet vermek zorunda kalmışlardır. Yine pazardaki vatandaşlarımız normalde hepsi birbirinden tecrübeli aile hekimlerimizce tedavi verilebilecekken röntgen çekimi sebebiyle Kaçkar Devlet Hastanesine gönderilmekteydiler. Genel anlamda aynı durum bazı laboratuar tetkiklerini öğleden sonra istenilmemesine sebep olmakta idi. Ülke genelinde çoğu aile hekimlikleri röntgen hizmeti verememektedir. Tüm bu olumsuz şartları ortadan kaldırmak hem aile hekimlerine daha iyi bir hizmet verebilme imkânı sunabilmek hem de vatandaşlarımızı gereksiz yere hastaneye yönlendirip maddi, manevi zorluk çekmesini engellemek adına ilçe merkezimizde bütün bu hizmetlerin tek bir çatı altında verilebileceği modern bir Sağlık Merkezi oluşturmayı uygun gördük. Bu amaçla da tüm imkanlar değerlendirilip hastanenin merkeze uzaklığı da düşünüldüğünde en uygun yer olarak eski belediye hizmet binası olarak kullanılan bina seçilmiştir. Akabinde belediye tarafından binanın 1545 metrekarelik kısmı süresiz sağlık hizmeti kaydı ile sağlık müdürlüğüne devredilmiştir. Eski olan binanın onarım ve güçlendirme çalışmalarıyla beraber modern bir sağlık merkezi için gerekli projelendirme ve tadilat işlemleri de başlatılmıştır. Şu an itibariyle bina hizmet vermeye hazır hale getirilmiştir.” 

Anahtar Kelimeler:
şokta
12.03.2014 18:27:46
Ben düğün salonu beklerken olan işe bak. :-D laz işte

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI