Karadeniz'de nerelere gitmek istersiniz?

Doğu Karadeniz'de de kendi başınıza gezebilirsiniz. Fakat iş göllere, bilinmedik yaylalara, en güzel rotalara gelince mutlaka bir rehbere ihtiyacınız olacaktır. Hele Trabzon, Rize ve Artvin gibi binlerce yaylaya, göle, dereye, ormana sahip bir

TURİZM 26.04.2014 20:44:04 116 0
Karadeniz
HANGİ ZAMAN
Genelde turizm sezonu okulların kapanması ve açılması arası olsa da Doğu Karadeniz çiçeklenme açısından mayıs ve haziran döneminde de çok güzeldir. Eylül ekimde ise havaların yağışlı olma ihtimali, sisli olma ihtimali daha azdır. Üstelik ormanlar kızarıp sararmaya başladığından inanılmaz manzaralar oluşmakta. Kışları da muhteşem Yani mayıs ile kasım arasında hiç çekinmeden Doğu Karadeniz'e gelebilirsiniz. Tabii kar ile aranız iyiyse kış ayları da muhteşemdir. Her yere ulaşamasanız da Uzungöl, Ayder gibi belli başlı merkezler kış boyunca açıktır ve konaklama imkanı sunmaktadır

 GÖRMENİZ GEREKEN 10 YER

Sumela Manastırı: 2 azizin kaybolan kutsal ikonayı buldukları yere inşa edilen Sumela yani Panagia Soumelas (Karadağın bakiresi) Doğu Karadeniz'in en önemli tarihi eseridir. 72 odalı 7 katlı muhteşem yapı halen yanlış restorasyonlar geçirse de tüm ihtişamını korumaktadır.

Kaçkar Dağı: 3937 m’lik zirvesi, buzul gölleri, buzulları ve ihtişamlı görüntüsü ile halen Türkiye'nin en çok ve en rahat çıkılabilen zirvesidir.

Yaylalar: Başta Pokut, Huser, Samistal, Hazindağ, Çat, Kito, Didingola, Taczikeri gibi yaylalar olmak üzere görülmesi gereken onlarca yayla var ama bu saydıklarımızdan en az biri görülmeli.

Buzul Gölleri. Sayıları 200'lere yaklaşan ve yüksek zirvelerin eteklerinde bulunan 2500 ile 3500 m arasında bulunan çivit mavisi gölleri görmek hatta buz gibi sularında yüzmek eşsiz bir deneyimdir.

Rafting: Kolay ve zorlu parkurları ile Fırtına Nehrinde ya da mayıs haziran ayında dünyanın sayılı zorlu nehirlerinden biri olan Çoruh'ta rafting yapmalısınız.

Maçahel: Son derece korunmuş bir vadi içindeki 6 Gürcü köyünden oluşan düşler vadisi.

Şavşat: Türkiye'nin en güzel kırsal alanı Şavşat'ın çayırlıkları, ormanları, evleri mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Batum: Her ne kadar ülkemiz içinde olmasa da bize göre ulaşılması bu kadar kolayken Batum'u mutlaka görmek gerek. Sadece pasaportunuzla vizesiz kolayca geçebileceğiniz Batum'da günübirlik tur yapabilirsiniz.

Ayder Yaylası: 1300 m yükseklikteki yayla her ne kadar son yıllarda bozulmuş ve turizm merkezi haline getirilmişse de doğa güzelliği halen göz alıcı. Ayrıca kaplıcası ile de popüler. Doğu Karadeniz'de konaklama imkanlarının en geliştiği yayladır.

Fırtına Vadisi: Dünyada korumada 200 öncelikli bölgeden biri ilan edilen vadi, el değmemiş ormanları, coşkun akarsuları, yaban hayvanları, endemik bitkileri ile göreceğiniz en etkileyici bölgelerden biridir.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI