Kar ve soğukta sıradışı gezi

Rize-Çamlıhemşin Elevit Yaylası(Köyü) Karla kaplı.

YAYLALARIMIZ 18.12.2018 10:15:53 224 0
Kar ve soğukta sıradışı gezi

Kaçkar53.com

Rize-Çamlıhemşin Elevit Yaylası(Köyü) Karla kaplı.

Hacıvanak ve Trovit buzul vadilerinin birleşme noktasında kurulmuştur. Çamlıhemşin'e 55 km. Çamlıhemşin'den çıkılarak Hemşin vadisi üzerinden Çat Yaylasına varıldığında, sol kol üzerinden devam ederek Elevit'e ulaşabilirsiniz.

Araba ve yaya mümkündür.Amlakit,Palovit,Trevit, Nafkar yaylalarına giden arabalar buradan geçer ve aynı zaman da bu yaylalara geçit verir.Çamlıhemşin'den; 1,50 veya 2 saat gibi bir zamanda Elevit'e ulaşırsınız.

Elevit aslında yayla olarak bilinmesine rağmen, muhtarlığı da olması dolayısıyla köydür. Yeni adı da Yaylaköy’dür. Ama bu yeni isim pek kullanılmaz.

Pazar Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Pazar günü Karla kaplı Elevit Yaylasına gezi düzenledi. Rize-Pazar’dan 10 kişi ile birlikte araçla Çat Köyü’ne kadar giden gezi ekibi burada araçları kar nedeniyle bırakarak yaklaşık 7 km karla kaplı yollarda 3 saat yürüyüşle birlikte Elevit Yaylasına vardılar. Çat köyünden Elevit Yaylasına kadar iki çoban köpeği geziye katılanlara yabani hayvanlara karşı “koruma” görevi yaptılar. Burada İlk kez “Kar” gören gençlerin mutluluğu da yaşandı.

“Sıcak Çay” molasından sonra geziye katılanlar tekrar 2 saat kar üstünde “köpekler” eşliğinde Çat köyüne dönüş yaptılar. Pazar Off-Road ekibi çılgınlıklarına bu yaylada da devam ettiler.

Geziye katılan ekipte bulunanlar biri doktor olmak üzere, öğretmen, esnaf ve bürokrat grubu mutluluklarını “tekrar buluşmak dileğiyle” mesajı vererek dile getirdiler.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor