Kadınlar için önemli adım

Rize'de Kırsal Alanlardaki Kadınların Güçlendirilmesi İçin Önemli Adım: Eğitim Setleri Tamamlandı.

YAŞAM 18.08.2024 21:07:00 307 1
Kadınlar için önemli adım

Rize'de Kırsal Alanlardaki Kadınların Güçlendirilmesi İçin Önemli Adım: Eğitim Setleri Tamamlandı

Rize, Dilek Onay Can
Kırsal Bölgelerdeki Kadın Hareketi Derneği Başkanı Berrin Yeğen, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin desteklediği "Kırsal Alanlardaki Kadınların Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında hazırlanan eğitim setlerinin tamamlandığını duyurdu.

Projenin, Rize'nin kırsal bölgelerinde yaşayan kadınların güçlendirilmesini hedeflediğini belirten Yeğen, eğitim setlerinin içeriğinin alanında uzman kişiler tarafından titizlikle hazırlandığını ve 175 adet basıldığını söyledi. Bu setler, 2024 yılı sonuna kadar düzenlenecek eğitim seminerlerine katılan kadınlara dağıtılacak.

Yeğen açıklamasında, "Projemiz, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin finansal desteğiyle yürütülüyor. Eğitim setlerimiz, kadınların haklarını savunma kapasitelerini artırmayı, özel ve kamusal alanlardaki haklarını daha etkin kullanmalarını sağlamayı amaçlıyor. Ayrıca, sosyal, yasal ve politik savunuculuk becerilerini geliştirecek eğitim organizasyonları düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında verilecek eğitimlerin, kadınların hak ihlallerine karşı daha güçlü bir duruş sergilemelerine yardımcı olması hedefleniyor.


Anahtar Kelimeler: Kadınlar önemli
Meltem can
19.08.2024 03:21:51
başarılar dilerim.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI