KAÇKARLAR, DÜNYANIN EN PRESTİJLİ ORGANİZASYONUNA HAZIRLANIYOR

Dünyanın en zorlu ve prestijli ultra maratonlarından UTMB Dünya Serisi’nin 2025 yılında Kaçkar Dağları’nda düzenlenecek olmasından dolayı Ayder’de gerçekleştirilen “Kaçkar by UTMB” lansman programı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aş

YAŞAM 14.10.2024 12:30:00 282 0
KAÇKARLAR, DÜNYANIN EN PRESTİJLİ ORGANİZASYONUNA HAZIRLANIYOR

Hayati Akbaş

RİZE-Dünyanın en zorlu ve prestijli ultra maratonlarından UTMB Dünya Serisi’nin 2025 yılında Kaçkar Dağları’nda düzenlenecek olmasından dolayı Ayder’de gerçekleştirilen “Kaçkar by UTMB” lansman programı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşık Bak Vali İhsan Selim Baydaş’ın’ın katılımıyla, yerli ve yabancı birçok misafirin de iştirakleriyle gerçekleştirildi.

5 kıtada 43 ülkede gerçekleştirilen, dünyanın en büyük ultra maraton organizasyonu olan Ultra Trail Mont-Blanc (UTMB)Dünya Serisi, 26-28 Eylül 2025’te Türkiye’nin eşsiz doğasıyla ünlü Rize-Kaçkar Dağları’nda düzenlenecek.

Aylar süren çalışmalar sonunda, 100 km, 50 km ve 20 km’lik üç farklı koşu parkurunun oluşturulduğu etkinliğin dünya lansmanı, Chamonix Fransa’da gerçekleştirilen UTMB Dünya Şampiyonası haftasında yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayelerinde, Rize Valiliği koordinasyonunda Rize RTE Üniversitesi, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Türkiye Dağcılık Federasyonu desteğiyle gerçekleştirilecek Kaçkar by UTMB’nin lansmanı Ayder’de yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Vali İhsan Selim Baydaş, UTMB Dünya Serisi’nin 2025’ten itibaren 5 yıl boyunca Kaçkar Dağlarında düzenlenecek olmasının önemine değinerek, “Dünya çapında tanınan bu prestijli yarış, bölgenin doğal güzelliklerini ve zorlu parkurlarını global düzeyde tanıtarak, Rize’yi uluslararası bir doğa sporları destinasyonu haline getirecektir. Bu etkinlik, bölgeye yurt içi ve yurt dışından profesyonel sporcuların yanı sıra doğa tutkunlarını çekerek, Rize’nin turizm potansiyelini artıracak; yerel ekonomiye ve sürdürülebilir turizme de katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandılar.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI