Kaçkar yolu Şenliği Şölenle başladı. Başkan Basa CİHA Kalesinde ziyafet verdi.

Kaçkar yolu Şenliği Şölenle başladı. Başkan Basa CİHA Kalesinde ziyafet verdi.

PAZAR-RİZE 3.07.2019 15:48:49 801 0
Kaçkar yolu Şenliği Şölenle başladı. Başkan Basa CİHA Kalesinde ziyafet verdi.

PAZAR-Rize İl Genel Meclisi Başkanlığı ve Turizm Bakanlığı destekleriyle Hemşin Belediyesi himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek Kaçkar Yolu Şenliği 3 Temmuz 2019 Çarşamba günü bugün başladı.

Pazar ilçesinden başlayıp Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerini kapsayan şenliğe ilgili İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyeleri de tam destek veriyor.

Proje yazarı ve Merkez İl Genel Meclisi Üyesi Emin Kanbur koordinatörlüğünde yapılacak şenliğe ulusal boyutta seçkin 150 aktivist davetli olarak katıldı.

Şenliğin bu yılki hedefi, Hemşin ilçesinin bin yıllık kültürü ve doğal tarihi dokusunun tanıtımı yapılarak, dikkatleri Hemşin vadisine çekmek olacak.

Pazar, Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinin kültürel zenginliğinin tanıtımına katkı sağlayacağı dile getiriliyor.

Pazar kız kulesi, Pazar dört gözlü köprü, Cıha kalesi, Hemşin merkez, Üsküt Dağı Transı, Zilkale, Kaleyi Bala ya ve Kaçkarlara ulaşan tarihi rotada farklı etkinliklerle ulaşım sağlanarak muhteşem doğal güzelliklerin yanında binlerce yılın yol hikâyesi 5 günlük yürüyüşlerle yeniden yaşatılacak.

İlk gün 3 Temmuz 2019 Çarşamba (bugün) Pazar Demokrasi Meydanında toplanan gezginler topluca araçlarla Tarihi 4 gözlü köprüyü ziyaret edip CİHA Kalesinde yemek molası verdiler.

CİHA Kalesi Pazar ilçesi sınırları içinde olduğundan Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet Basa tarafından 150 kişiye ızgara ziyafeti verildi. Bizzat Başkan Basa’nın da hazırladığı ızgaralar konuklara dağıtıldı.

Ardından Başkan Basa Pazar Belediyesi tarafından yayımlanan PAZAR TARİHİ VE KÜLTÜREL ESERLER KATALOGU eserini geziye katılanlara hediye etti. İlgi ile takip edilen eser katılımcılar tarafından hazırlayanlara teşekkür edildi. Katılımcılar daha sonra Hemşin İlçesine hareket ettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI