JAK(Jandarma arama Kurtarma ) timi ile Kavron göller Gezisi

ÇAYDOSK ve KDRK ile hafta sonu Kavron Yaylasına bağlı Göllere gezi düzenlendi.

YAYLALARIMIZ 12.11.2018 13:27:50 328 0
JAK(Jandarma arama Kurtarma ) timi ile Kavron göller Gezisi

Gülseren ALTA

ÇAYDOSK ve KDRK ile hafta sonu Kavron Yaylasına bağlı Göllere gezi düzenlendi.

ÇAYDOSK ve KDRK Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından düzenlenen gezi Rize-Çayeli-Pazar ve Ardeşen’den katılımlarla yaklaşık 65 kişi ile birlikte Kavron Yaylası göllerine düzenlendi.

Araçlarla Kavron yaylasına ulaşan ekip burada yol için hazırlıklarını tamamladı. Yola çıkılacak anda Yaylalarda bir ilke daha yaşandı.3 kişilik donanımlı JAK ekibi geziyi düzenleyen Dağcılık Kulübü başkanlarıyla görüştü. Ve geziye katılanlarla birlikte göllere doğru yola çıkıldı. Yaklaşık 3,5 Saat yer yer karlı alanlalar olmak üzere ilk olarak buzla kaplı Kavron küçük göl, ardından Çaymakçur gölü ve nihayet Büyük Deniz Gölüne varıldı. Burada yaklaşık 2 saat dinlenme yapıldı. Eksi 2 derecede soğuk ve karda geziye katılanlara ikram edilen Çaylarla biraz olsun ısınıldı. Bu kez aynı güzergâhtan 1,5 saat yürüyüşle tekrar Kavron yaylasına dönüldü.

Mini yorum

Abdullah Uzun(kaçkar53.com)

Uzun yıllar Dağcılık Kulüpleriyle gezilere katılıyorum. İlk kez Jandarma Komutanlığınca oluşturulan JAK(Jandarma arama kurtarma) ekibi ile gezi yaptık. Bire bir geziye katılanlarla ekip içinde gezide yer alan Tim, Rize Jandarma Komutanlığına bağlı Çamlıhemşin ilçe Jandarma komutanlığında görev yapıyorlar.2017 de kurulan Dağcılık ekibi son derece donanımlı. Gece gündüz dağları taramaya devam ediyorlar. Olumsuz bir durumda telsizlerle bilgiler anında ulaştırılıyor. Bu ekip Rize Çamlıhemşin’de özel izinle kuruldu.2018 yılında ekip eğitimli kişilerin katılımıyla göreve başladı. Çamlıhemşin sınırları içinde Kaçkar Dağları ve Verçenik Dağı gibi Türkiye’nin ve dünyanın gözde mekanları böyle bir ekibin kurulmasında ön ayak oldu. Bu vesile ile Türk Silahlı Kuvvetlerimizi böyle güzel bir hizmeti yöremize kazandırdığından dolayı kaçkar53.com olarak teşekkür ederek geziye katılanlar adına kutluyorum.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI