Tarih: 19.11.2013 08:39

İRŞAD VAKFINDAN BAKIRCI’YA PLAKET

Facebook Twitter Linked-in



            İrşad Vakfına bağlı erkek ve kız Kur’an kurslarına vermiş olduğu kalıcı hizmetler vesilesiyle, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’ya İrşad Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali Saruhan ve İrşad Vakfı Mütevelli Heyeti Yönetim Kurulu üyeleri İlyas Özkanlı, Sultan Yılmaz, Halim Çolak, Ahmet Karali, Rıza Birkan, Ahmet Yazıcı, Haluk Mataracı, A.Kadir Kara, Fatih Yazıcı ve Erkek Kur-an Kursu öğretmen ve öğrencilerin katıldığı plaket taktım merasiminde konuşan İrşad Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Ali SARUHAN,

Öncelikle Belediye Başkanımız Sayın Bakırcı’dan Allah razı olsun. Rize Merkez Mandil Mevkiinde Vakfımız himayesinde yakın tarihte hizmete girecek olan yeni erkek Kur’an kursumuzun bulunduğu mevkie doğalgaz getirten, buraya giden yolu yenileyen ve asfalt eden ve daha birçok hizmetimize maddi ve manevi destekler veren Başkanımıza şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımızı ve dualarımızı sunuyoruz.

İrşad Vakfımız 1990 yılında Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız Hoca Efendi ve Kıymetli Mütevelli Heyeti tarafından kurulmuştur. Vakfımızın himayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Rize İl Müftülüğüne Bağlı Rize/Merkez Müftü Mahallesi, Müftü Mahallesi Mehmet Mataracı kız kuran kursu, Güneysu Zavendikli Mustafa efendi kuran kursu olmak üzere tüm öğrencilerimizin iaşe, ibate, eğitim, öğretim her türlü maddi manevi ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılanmaktadır. Aynı zamanda vakfımızın himayesinde yine Rize İl Müftülüğüne Bağlı Müftü Mahallesi Mandil mevkiinde ihtiyaca binaen yeni bir erkek kuran kursunun inşaatımızla hocamızın eserlerini büyüterek ve yetiştirmiş olduğu öğrencilerine sahip çıkarak sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle Vakfımıza maddi ve manevi destek sağlayan tüm hayırsever kardeşlerimize dua ve teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”diye konuştu.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, “Merhum Zavendikli Mustafa Yıldız hoca efendi benimde hocamdı. Merhum Müftü Yusuf Karali hocanın ardından bölgemizin yetişmiş en önemli manevi önderi, ilim, amel, tava ve ihlâs sahibi örnek bir manevi şahsiyetti. Onun kurmuş olduğu ve ömrünü vakfetmiş olduğu, Kur’an kurslarına hizmet vermek benim için önemli ve çok kıymetli bir şereftir, gurudur, hayrıdır, hasenattır. Bu yardımlarımda bana destek sağlayan tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum. Bu gibi eğitim kurumlarımızın daha profesyonel ve kurumsal olarak büyümesi hem burada öğrenim gören çocuklarımızın kaliteli gelişmesini sağlayacak, hem de gönüllü yardımlarının oluşmasına örnek olacaktır.” dedi.

Haber: Bayram Ali Kavalcı

    


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —