Tarih: 01.08.2024 13:02

İLÇEYE STAT İSTİYORLAR

Facebook Twitter Linked-in

Hayati Akbaş

KEMALPAŞA-Artvin’in yeni ilçesi olan Kemalpaşa’da özellikle gençlerin spora ve özellikle futbola ilgisi geçmişten bugüne devam ederken, ilçede futbol oynamaya müsait stadın olmaması sıkıntı yaratmaya başladı.

İlçeye stat kazandırmak için Kemalpaşa spor yönetimi ve başkan Ersal Gümüşkaya uzun zamandır girişimlerde bulunmasına rağmen taleplerine hep olumsuz cevap verilmesi büyük üzüntü yaratıyor.

Kemalpaşalı çay üreticileri gönüllü olarak Kemalpaşa spora alın teri dökerek ürettikleri çaydan pay vermeye başladılar. 2024 yılı birinci sürgünden çay üreticilerinin desteği ile ciddi bir miktar para ÇAYKUR tarafından kesilmesine rağmen, bu kesintiden hala Kemalpaşa spor hesaplarına aktarılmamasına da tepki gösteren Başkan Ersal Gümüşkaya “İlçeye stat kazandırma adına bizim bu kaynağa ihtiyacımız var ve acilende bu kesilen paranın hesabımıza aktarılmasını bekliyoruz. ÇAYKUR’un bu parayı bekletmeye de hakkı yok” dedi.

STAD YAPIMI İÇİN ARSA BULDUK AMA ÖZEL İDARE BU ARSAYI SATIŞA ÇIKARDI

Kemalpaşa spor Başkanı Ersal Gümüşkaya “ kurulundaki arkadaşlarıyla beraber Artvin Valiliğine, İl Gençlik ve spor İl Müdürüne, İl Genel meclisine ve İl özel idaresine bu arazinin Kemalpaşa spora tahsis edilmesi için girişimlerde bulunduk, dilekçeler verdik ama her ne hikmetse bir yol alamıyoruz.

Kemalpaşa spor kurumsal bir yapıya sahip, hedefler olan ve sezon öncesi bile katılacağı Artvin amatör lig hazırlıklarına başlayan, 22 kişilik takımın kadrosunu kurmuş bir kulüptür. Biz alt yapıyı oluşturma gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarıp spora yöneltme gayreti içinde bulunan bir kulübüz ve çalışmalarımızı yapmak için bize stat ve tesis lazım. Şu an stat yapılacak arazi için bizlere sözler verildi ve bizde bunun üzerine arazi üzerinde neredeyse 100 bin TL’ye yakın masraf ederek alanı elverlişli hale getirmek için çalışmalar yaptık. Ama her ne hikmetse bizim stat yapmak için üzerinde projeler hazırladığımız bu alan özel idare tarafından satılacak alanlar içine sokuldu. Kemalpaşalılarda sanki bu alan birilerine peşkeş çekilecek kuşkusu oluştu.

Bu alanın hemen satış listesinden çıkartılmasını ve Kemalpaşa sporumuza tahsisin yapılması için gereken adımın Sayın Valimizden atmasını bekliyoruz. Sayın Valimizin spora ne kadar ilgisini olduğunu biliyoruz. Maalesef ilçemizde bu alanın dışında stat yapılacak başka bir alan bulmaması da mümkün değil. Kemalpaşa’da ilgili tüm kurumlar bu alanın stat yapılması için uygun olduğunu söylerken ve Özel idarenin bunu bilmesine rağmen neden bu arazi satışa çıkartıldığını da anlamakta zorlanıyoruz. Sayın bakanımız Faruk Çelik Beyefendininde bu durumdan bilgisi vardır ve kendisinden Kemalpaşa halkı ve spor kamuoyu olarak bu yanlışı düzeltmede bizlere yardımcı olmasını rica ediyoruz.

BU ARAZİ KEMALPAŞAYA STAT YAPILMASI İÇİN TAHSİS EDİLMEK ZORUNDADIR

Başkan Ersal Gümüşkaya bu alan üzerinde oluşturdukları taslak ve mimari projelerin birkaç güne adar ortaya çıkacağı ve kamuoyu ile paylaşılacağını da ifade ederek, “Bu arazi Stat yapılmak üzere Kemalpaşa’da Gençlik ve spor ilçe müdürlüğü ya da Kemalpaşa spora tahsis edilmek zorundadır, çünkü İlçede stat yapılmaya müsait başka bir arazi bulunmamaktadır.

Sayın Valimiz ve Özel İdare başkanımızı da Kemalpaşa’mıza davet ediyor, bu araziyi yerinde görerek inceleme yapmalarını talep ediyoruz”. açıklamasında bulundu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —