İl Jandarma Komutanlığında Bir Günlük Temsili Askerlik

Rize' de 18 engelli "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

YAŞAM 23.05.2024 21:28:00 316 0
İl Jandarma Komutanlığında Bir Günlük Temsili Askerlik

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 81 ilde Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen Temsili Askerlik Uygulaması, Rize İl Jandarma Komutanlığında gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığının bahçesine aileleriyle gelen engelliler, bir günlük eğitim için üniforma giydi. Törende engelliler, Türk bayrağına el basarak yemin etti, bayrak geçişiyle protokolü selamladı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Tören açılış konuşmasını yapan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Güngör temsili askerlik uygulaması için gelen 18 kişi ve ailelerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Törende konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, “Doğuştan ve daha sonradan oluşan engeller dolayısıyla askerlik vazifesini yapamamış kahraman evlatlarımızın bir günlüğüne şanlı jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetleri üniformasını giymesi hem onlar açısından hem de aileleri açısından unutulmaz bir imkan ve gün olacaktır. Bizler de bu güzel güne şahitlik etmek üzere buradayız. Bu programda emeği olan herkesi tebrik ediyorum. Bir  günlükte olsa Jandarma ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin saflarına katılan kıymeti askerlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi

Törene, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Semih Öztürk, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, kurum müdürleri ve diğer davetliler katıldı.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI