İFTAR YEMEĞİNE BÜYÜK İLGİ

Yıldız 'Her gördüğünüzü Hızır, her geceyi Kadir bil'

YÖREDEN HABER 25.07.2013 14:27:27 46 0
İFTAR YEMEĞİNE BÜYÜK İLGİ

Düzenlenen iftar yemeğine; AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali, Gündoğdu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, Ak Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Abdülkerim Yazıcı ve Gençlik Kolu Üyeleri ile Ak Parti Gündoğdu Belde Başkanı Bilgin Kopuz, işadamları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Gündoğdu Belediyesi olarak geleneksel iftar yemeklerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yıldız, “Bu rahmet ve bereket ayında Ramazanın manevi ayında davetimize icab ettiğinizden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.



Gündoğdu Belediye Başkanı Süleyman Yıldız tarafından Seçkin Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeğine; AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı İshak Alim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, RTSO Genel Sekreteri Gafur Karali, Gündoğdu Belediye Başkan Yardımcısı Saffet Kopuz, Ak Parti Rize İl Kadın Kolları Başkanı Nuran Alim ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Rize İl Gençlik Kolları Başkanı Başkanı Abdülkerim Yazıcı ve Gençlik Kolu Üyeleri ile Ak Parti Gündoğdu Belde Başkanı Bilgin Kopuz, işadamları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Gündoğdu Belediyesi olarak geleneksel iftar yemeklerine bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Yıldız, “Bu rahmet ve bereket ayında Ramazanın manevi ayında davetimize icab ettiğinizden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum.“ dedi.11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan Ayının tam ortasında olduklarını kaydeden Yıldız, “Ramazan Ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden azaddır. Hepimizin bildiği gibi rahmet aylarından 3 aylar diye bildiğimiz Recebi Şerif Ayı, Şabanı Şerif Ayı ve Ramazanı Şerif Ayıdır. Bu aydan evvel Şaban Ayı, ondan evvel Recep Ayı vardı. Recep Ayı güzel aylardan bir ay olup hepimizin bildiği gibi ilk Cuma akşamı Regaib Kandiliydi. Yine Recep Ayının 26. Gecesini 27.’ye bağlayan gece Miraç Kandiliydi. Şabanı Şerif Ayında ise 14. Geceyi 15. Geceye bağlayan gece Berat Kandiliydi. Şu anda Ramazan Ayındayız. Ramazan Ayında ise bin aydan daha hayırlı bir gece var. İlahi beyan öyle. Bin ay ne yapar. 83 küsür yıl yapar. Yani bir insanın 83 yılda yapacak olduğu bir nafile amelin sevabı inşallah o gece verilecek . Gecenin hangi akşamda olduğu saklı, sır. Tek geceler olduğu söyleniyor. 26. Geceyi 27. Geceye bağlayan gece olduğu söyleniyor.



Fakat biz şöyle bilelim. Derler ki “Her gördüğünüzü Hızır, her geceyi Kadir bil” düşüncesiyle beraber Ramazan Ayı içerisindeki her gece gerekli olan o manevi vazifeleri yaptıktan sonra inşallah Kadir Gecesini yakalama fırsatı elimizde olur. Bu ay çok bereketli bir ay. Özellikle Allahü Teala’nın sevabını bizzat kendisinin takdim ettiği oruç amelini yapıyoruz. Oruçtan kesinlikle riya yoktur. Allah ile kul arasında önemli bir mesele olduğundan dolayı orucun sevabı çok fazladır. Sizlerle beraber bu manevi atmosferi teneffüs etmekten dolayı çok mutluyum.” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI