HOPA’DA NAZIM HİKMET ANMALARI DEVAM EDİYOR

Hopa Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Hikmet’i Anıyoruz” adlı etkinlik Kültür sokağında düzenlendi.

YAŞAM 8.06.2024 11:06:00 327 0
HOPA’DA NAZIM HİKMET ANMALARI DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa Belediyesi bir dizi düzenlediği etkinliklerle Ünlü Şair Nazım Hikmeti anmaya devam ediyor. Bu defa da Kültür sokağında düzenlenen ekinlikte Nazım Hikmet şiirleri okundu ve te Türk şair, oyun yazarı, romancı ve anı yazarı Nâzım Hikmet konuşularak şiirlerinden bestelenen şarkılar söylendi

Hopa Kültür Sokağında düzenlenen etkinlikte “Nazım Hikmet’in Yolculuğu” kitabının yazarı Prof. Dr. Haluk Oral’ın söyleşisi geniş bir katılımcı ile ilgiyle dinlendi. Etkinliğe katılan Hopalı gazeteci Mustafa Alp Dağıstanlı Nazım 2 gün kaldığı Hopa’da yaşadıklarını dinleyicilerle paylaştı.

Söyleşide ki bir diğer konuşmacı Gazeteci Mustafa Alp Dağistanlı “Nazım’ın Hopa Günleri” hakkında bilgi vererek Nazım Hikmet’in Hopa’da ki serüveni hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Dağıstanlı, “Nazım ile İsmail Gürcistan sınırında Türkiye’ye geldiler. Borçka’ya bağlı Macahel sınırını geçerek Murgul’a doğru devam ettiler. Murgul ilçesine varmadan Başköy üzerinden Arhavi’nin köylerine doğru indiler. O köyleri Hopa’nın sahildeki iki köyüne bağlayan birine girerek Hopa’nın Peronit köyüne indiler ve hikâye başladı. 1 Kasım'dan itibaren yeni harfler kullanılacaktı. Hopa kaymakamı da Latin harflerini bilmiyordu, Nâzım öğretiyordu ona. Tabii, büyük bir şairin, hatta bir kişinin yakalanıp hapsedilmiş olması gayet tatsız bir şey, ama Hopalılar Nâzım'ın yolunun Hopa'dan geçmiş olmasından mutlular” şeklinde konuştu.

Söyleşinin son bölümünde de Nazım Hikmetin şiirlerinden bestelenen şarkılar söylendi. Şarkılara etkinliğe katılanların da eşlik etmesi ayrı bir renk kattı.

Etkinlik sonunda “Nazım Hikmet’in Yolculuğu” kitabının yazarı Prof. Dr. Haluk Oral Kitaplarını, imzalarken, Belediye Başkan yardımcısı Gökhan Bıyıklı ’da etkinliğe konuşmacı olarak katılanlara ve Nazım Şiirlerinden bestelenen Şarıkları okuyanlara teşekkür çiçeği takdim etti.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI