Tarih: 14.08.2024 18:31

HOPA’DA “AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ KENTLER” ÇALIŞTAYI DÜZENLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Hayati Akbaş
 

HOPA- Hopa Belediyesi tarafından düzenlenen Dirençli kentler çalıştayına katılan akademisyenler afetlere karşı alınabilecek tedbirleri değerlendirdi  

Hopa Peronti Otel konferans salonunda düzenlenen ve 4 oturum olarak gün boyu devam eden çalıştaya Hopa Kaymakamı Abdullah Arslantürk, Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Artvin AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu ve konuşmacı olarakta Çoruh Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halil Akıncı, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Ersoy, Çukurova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Tolga Çan ve TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nden Çevre Mühendisi Selahattin Beyaz katıldılar.
 

Açılış sonrası ilk konuşmayı yapan Hopa Kaymakamı Abdullah Arslantürk çalıştayı düzenleyen Hopa Belediyesine ve Belediye Başkanı Utku Cihan’a teşekkür ederek, çok verimli bir çalıştay organize edildiğini, bölge insanının bu çalıştay sonucu çıkacak değerlendirmelerden faydalanmalarının çok önemli olduğunu ifade ederek çalıştayın Hopa’ya hayırlı olmasını temenni eti.
 

Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan’da kendisinin uzun bir süre Hopa’dan ayrı yaşamak zorunda olmasına karşın ailesinin Hopa’da yaşadığını ve sık sık ilçeye geldiğini ve her geldiğini bu yaşanan afetlerin bölgede ve ilçede zararlarının nasıl en aza indirilebileceğini düşündüğünü, bugün sorumluluk gereği üstlendiği Belediye Başkanlığı görevinden dolayı da bunu hayata geçirme anlamında ilk adımı atmanın sevincini yaşadığını ifade etti.
 

Başkan Cihan çalıştaylarına katılan Kaymakam Abdullah Arslantürk, AFAD İl Müdürü Kemal Şenlioğlu ve konuşmacı olarak katılan değerli hocalara ve katılımcılara teşekkür ederek çalıştayın ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.
 

Çalıştay sabah ve öğleden sonra 4 oturum olarak gerçekleşti ve heyelan-taşkın-sel gibi konularda afetlere karşı nasıl dirençli kentler oluşturma adına mücadele edileceği konularında dinleyicilerle bilgilerini paylaştılar. Özellikle 2015 yılında yaşanan sel felaketinin boyutları ve noksan kalan tedbirler konusunda da akademisyenler bilgilerini paylaştılar. Oturumların sonuç bölümlerinde çözüm önerileri de sunan akademisyenler sorulan sorulara da cevap verdiler. Hopa Belediye başkanı Utku Cihan Çalıştaya katılan akademisyenlere katkıları için teşekkür belgesi verdi.
 

Çalıştayın sonuç bildirisinin de yakın sürede kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.
 


 


 


 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —