HOPA STÖ PLATFORMU OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Hopa’da dernek ve oda başkanlarından oluşan STÖ Platformu bu defa TSO toplantı salonunda Belediye Başkanı Utku Cihanında katılımıyla yapıldı.

YAŞAM 10.09.2024 09:46:00 164 0
HOPA STÖ PLATFORMU OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa’da dernek ve oda başkanlarından oluşan STÖ Platformu bu defa TSO toplantı salonunda Belediye Başkanı Utku Cihanında katılımıyla yapıldı.

Belediye Başkanı Utku Cihan toplantı öncesi yaptığı değerlendirmede Hopa’nın dinamik gücü olacak bu platformun kurulmasında emek ve katkı sunan tüm STÖ başkanlarına teşekkür ederek, buradan çıkacak kararların uygulanmasında da öncelikle yerel yönetim olarak üzerlerine düşecek sorumluluğu yerine getireceklerini ifade etti.

Hopa TSO meclis toplantı salonunda yapılan toplantı da gündemdeki maddeler görüşülerek maddeler üzerinde görüşmeler yapıldı ve izlenecek yol haritaları tespit edildi.

Hopa sahilinde karaya oturan Geminin söküm işleminin yakından takip edilmesinin de kararının alındığı toplantıda Küçük Sanayi Sitesi mevkiinde DSİ tarafından yapılması gereken köprünün durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu..

Toplantının bir diğer önemli konusu da Rize İyidere Lojistik Limanı oldu. Lojistik limanın faaliyete geçmesi ile birlikte bölgenin bundan nasıl etkileneceğinin de konuşulduğu toplantıda bu konuda çalışma yapılması da değerlendirildi

Cankurtaran’da yaşanan olayların da masaya yatırıldığı toplantıda çevre katliamına tepki gösterilmesi ve ormanların korunması konusunda ilgili kurumlarla diyalog içinde olunması da değerlendirildi.

2024-2025 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte gerek ilçe milli eğitim müdürlüğü ve gerekse ilçe emniyet müdürlüğü ile görüşmeler yapılarak okul önlerinde gerekli tedbirlerin alınması ve uyuşturucu belasının Hopa’ya sokulmaması konusun da her kurumun ve STÖ bünyesindeki dernek ve odalarında girişimlerde bulunması masaya yatırıldı ve bu hassas konuda ortak çalışma kararı alındı.

Belediye Başkanı Utku Cihan toplantı sonrası toplantıya katılan tüm başkanlara teşekkür ederek Hopa STÖ platformunun çalışmalarına her zaman destek vereceklerini, bu oluşumu önemli gördüklerini ifade ederek tüm katılımcı başkanlara teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: PLATFORMU OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI