HOPA MİSAFİRİNİ YOLCU ETTİ

Hopa’da dalgalı bir havada sahile sürüklenerek Hopa açıklarında karaya oturan gemi nihayet uğurlandı.

TRABZON-ARTVİN 25.09.2024 21:34:00 241 0
HOPA MİSAFİRİNİ YOLCU ETTİ

 

Hayati Akbaş

HOPA-27.11.2023 tarihinde Karadeniz’de etkili olan Fırtına nedeniyle Esenyalı Gemi İşletmeciliğine ait olan FR Pearl isimli kuru yük gemisi karaya sürüklenerek Hopa sahilinde karaya oturmuştu.  Geminin kurtarılması için yapılan çalışmalardan bir sonuç alınamayınca söz konusu firmanın gemisi Sigorta şirketine geçmiş, şirkette gemiyi gemi söküm tersanesine satmıştı.
 

Yapılan girişimler sonucu İlgili gemi hakkında yetkili kurumdan yerinde söküm izinleri alınması ardından geminin güverte kısmı yerinde sökülmüş ve                              dibe vuran ağırlıkta hafifletilerek sürüklenmeye hazır hale getirilmişti.
 

Karaya oturan gemi akşam saatlerinde römorkörler eşliğinde yerinden alınarak Karadeniz’in engin sularında söküm dershanesine götürülmek üzere Hopa’dan yolcu edildi.
 

Hopa’ya bir süredir nostaljik görüntüler yaşatan ve önünden geçen herkesin bir şekilde hatıra olarak fotoğraf çektirdiği geminin taşınması her gün insanların artık alışık olduğu manzaranın olmaması buruk bir sevinç yaşattı.


Anahtar Kelimeler: MİSAFİRİNİ YOLCU

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor