HOPA KÜLTÜR EVİ, YENİLENEN YÜZÜYLE MÜZE KAFE OLARAK HİZMETE AÇILDI

Hopa’nın tarihi simgelerinden biri olan Hopa Kültür Evi, yapılan çalışmalarının ardından "Müze Kafe" olarak yeniden hizmete girdi.

KÜLTÜR 12.09.2024 11:10:00 183 0
HOPA KÜLTÜR EVİ, YENİLENEN YÜZÜYLE MÜZE KAFE OLARAK HİZMETE AÇILDI

Hayati Akbaş

HOPA-Hopa’nın tarihi simgelerinden biri olan Hopa Kültür Evi, yapılan çalışmalarının ardından "Müze Kafe" olarak yeniden hizmete girdi. Tarih ve kültür meraklılarının yanı sıra, dinlendirici bir ortam arayanlar için de cazip bir adres olan Müze Kafe, uygun fiyatlarıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Kültürel Miras Yaşatıldı

Koleksiyoner Ulvi Sinan Dişli’nin uzun yıllar boyunca bir araya getirdiği eserler, Kültür Evi’nin üst katında sergileniyor. Ziyaretçilerine adeta bir zaman yolculuğu yaşatan bu ortam, Hopa’nın kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkararak, bölgenin tarihi hafızasına katkı sunuyor.

Modern Toplantı Odası ve Bahçe

Kültür Evi’nin giriş katında yer alan modern toplantı odası, öğrenciler ve çalışma grupları için ideal bir mekan sunuyor. Tarihi dokusuyla dikkat çeken bu alan, öğrencilere ve toplantılara farklı bir atmosfer katmayı amaçlıyor. Bahçesi ise doğayla iç içe kahve keyfi yapmak isteyenler için huzurlu bir kaçış noktası olarak öne çıkıyor.

Belediye Başkanı Utku Cihan: Söz verdiğimiz gibi sosyal tesislerimizi hayata geçiriyoruz

Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan, Müze Kafe’nin açılışıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Söz verdiğimiz gibi mahallelerimizde hem ekonomik hem de keyifli vakit geçirilebilecek sosyal alanlar oluşturmaya başladık. Kültür Evi’ni yeniden düzenleyerek ilk adımı attık, sosyal tesis projelerimiz devam edecek" dedi.

70 kişilik kapasitesiyle hizmet veren Müze Kafe, dostlarınızla buluşup, tarihle iç içe keyifli anlar yaşayabileceğiniz özel bir mekân olarak Hopa halkını bekliyor.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI