HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE KATILIN!

Aslan’ın elinden alan Yenel, lise sonrası üniversiteye gitmeyi hedeflediğini söyleyerek, yöre gençlerine eğitim hayatına önem vermeleri çağrısında bulundu.

EĞİTİM 5.12.2013 19:59:59 46 0
HAYAT BOYU ÖĞRENMEYE KATILIN!




Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca yürütülen Kadınlar için Mesleki Eğitim Projesinde kayıt süresi 04 Aralık 2013’de dolarken gelen talepler nedeniyle süre 13 Aralık 2013’e kadar uzatıldı. Ek kayıt tarihinin uzatılması ile birlikte kadınların proje kapsamında kayıt yaptırıp meslek sahibi olmaları planlanıyor.

İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Rize ili genelinde yoğun ilgi gören proje kapsamında eğitim hayatı bölünen her yaştan bayanların mesleki eğitime yönlendirilmelerinin hedeflendiğini ifade ederek, 'Pazar’da 4 Aralık 2013 itibariyle 43 başvuru yapıldı. Açık Liseye yönlendirilenler hariç olmak üzere 42 bayan vatandaşımız Kız Meslek Lisesi’ni tercih ederken 1 vatandaşımız da Anadolu İmam Hatip Meslek Lisesi’ne kayıt yaptırdı' dedi.

Aslan, başvurular içinde 1940 Tonya doğumlu olarak Pazar’a gelin gelip Ahmet Tahtakılıç Ortaokulu’nu 1993 de dışarıdan tamamlayan Menşure Yenel'in 74 yaşında ilçede hayat boyu eğitimin somutlaşan portresi olacağını söyledi.

Kayıt için ortaokul mezuniyet belgesini İlçe Kaymakamı Aslan’ın elinden alan Yenel, lise sonrası üniversiteye gitmeyi hedeflediğini söyleyerek, yöre gençlerine eğitim hayatına önem vermeleri çağrısında bulundu.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI