Hamsinin kilosu 20 liraya çıktı

Hamsinin kilosu 20 liraya çıktı

YÖREDEN HABER 21.04.2020 10:50:25 641 0
Hamsinin kilosu 20 liraya çıktı

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Bir yandan tüm dünyada ve ülkemizde Koronavirüs (COVİT-19) salgını ile mücadele edilirken,diğer yandan Ramazan ayının yaklaşması,sokağa çıkma yasağının olması, balık ve hamsi satışı yapanlarıda endişelendiriyor.Rize-Pazar'da balıkçılık yapan Erol Kanber (55),'Hamsi Ramazanda Cep yakacak' dedi.

Ramazan ayına ramak kala Karadeniz bölgesinde “Bu hamsilere Pazar ilçesinde “LAZ KAVURMASI” dediklerini ifade eden Rize-Pazarlı Balık satıcısı Erol Kanber(55)” Ramazanda hamsi bolca tüketiliyor, vatandaş ete alternatif olarak daha ucuz olduğundan hamsiyi tercih ettiğini söyledi.

Karadeniz bölgesinde Şu anda Rize-Hopa arasında avlandığını dile getiren Erol Kanber, Zargana (Sargan) avına çıkanların ağlarına takılıyor. Bizde oradan irilerini ayırarak tezgâhlarda satışa sunuyoruz, bu hamsiler Rize-Çayeli ve Pazar hattında avlanıyor. Fiyatı piyasada az olduğundan dolayı biraz pahalı 20 TL den satıyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Rize-Artvin Havalimanı 11 Ayda 1 Milyon Barajını Aştı

Rize Köylerinde Kapsamlı Yol Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Protokol İmzalandı

ÇAYKUR 'UN YENİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANI ALİ BAŞ OLDU 

Rize Köy Muhtarları Çalıştayı'nın 3. Oturumu Yapıldı

Rize Köy Muhtarları Çalıştayı Başladı