Tarih: 27.10.2013 19:49

GURBET SİZE YARAMAMIŞ.

Facebook Twitter Linked-in




Eskişehirspor: 4 - Çaykur Rizespor: 1

Stat: Atatürk

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Süleyman Özay

Eskişehirspor: Boffin, Veysel, Akaminko, Diego, Hürriyet, N'Diaye, Serol, Jorquera, Erkan, Kamara, Erman

Çaykur Rizespor: Serkan, Koray, Oboabona, Ousmane, Ali Adnan, Kıvanç, Sylvestre, Kağan, Tevfik, Sercan, Kalu

Sarı kartlar: Dk. 21 Hürriyet (Eskişehirspor), Dk. 26 Kıvanç (Çaykur Rizespor)

Goller: Dk. 52 Jorquera, Dk. 71 Erman, Dk. 75 Erkan, Dk. 80 N'Diaye (Eskişehirspor), Dk. 69 Kweuke (Çaykur Rizespor)


Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller 52'de Cristobal Jorquera, 71'de Erman, 75'te Erkan ve 80'de Ndiaye'den gelirken , Çaykur Rizespor'un tek golünü 69. dakikada Leonard Kweuke kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı daha çok orta alan mücadelesi şeklinde geçerken , ilk 45 dakika boyunca her iki takımda yakaladığı fırsatları değerlendiremedi . Düşük tempoda geçen ilk 45 dakika 0-0'lık beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARI ÇOK FARKLI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısına ev sahibi Eskişehirspor hızlı bir başlangıç yaptı. Rakip kalede fırsat kollayan ev sahibi ekip aradığı golü 52. dakikada Cristobal Jorquera ile buldu. Cristobal ceza sahası dışında rakiplerinden sıyrıldıktan sonra yay çevresinden yerden düzgün bir şut çıkardı ve topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi .

RİZE ATTI AMA SEVİNEMEDİ!

Mücadelenin 69. dakikasında ise Çaykur Rizespor'da oyuna sonradan dahil olan Leonard Kweuke sahneye çıktı. Sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında ceza sahası içine açılan ortada Kweuke iki rakibinin arasında röveşata yaparak topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi.

Konuk ekibin beraberlik sevinci ise sadece 2 dakika sürdü. Eskişehirspor , golden hemen sonra rakip üzerinde baskı kurdu. Ceza sahası içinin sol çaprazında Erman topla buluştu. Erman topu kontrol etmesinin ardından düzgün ve sert bir vuruş çıkardı ve takımını 71. dakikada 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Golün de moraliyle ev sahibi ekip ataklarına devam etti. Bu kez ilk golü atan Cristobal Jorquera'nın pasında topla buluşan Erkan Zengin ceza sahası içinden attığı golle takımını 75. dakikada 3-1 öne geçirmeyi başardı.

Oyundan iyice düşen Rizespor önünde kontrolü eline alan Eskişehirspor ataklarını sürdürdü. Sol kanattan Erman'ın açtığı ortayı Ndiaye kafayla kaleye gönderdi . Ndiaye'nin kafasında topu Rize savunması filelerle buluşmadan kaleden çıkardı ancak hakem topun tamamının çizgiyi geçtiğini belirtti ve golü verdi. Ndiaye'nin 79. dakikadaki golüyle skor 4-1'e geldi. 

SELMAN KUTLU MAĞLUBİYETİ YAZDI

Çaykur Rizesporun Eskişehirspor deplasmanında 4-1 ile kaybettiği maçı Karadeniz Gazetesi Rize Temsilcisi Selman Kutlu yazdığı köşe yazısıyla değerlendirdi.

Çaykur Rizespor üst üst oynadığı iki deplasman maçından en azından 4 puan çıkarmak niyetindeydi. Beşiktaş'dan istediği puanı alan Rizespor Eskişehir'de ise bırakın puanı sahada yol oldu. Süper ligde yenilmek şaşırtıcı değil bunlar bu gibi kazalar olabilir ama bu şekilde bir Rizesporu görmek bayağı şaşırtıcı.

Çaykur Rizespor evinden uzak kaldığı ve üst üste oynadığı 2 deplasman maçlarında aslında oyun olarak beklenilen seviyede kaldı. Çalımbay bu maçlarda öncelikle kaybetmemeyi düşündü çünkü bakıldığında kolay değil Galatasaray ile oynadınız ardından Antalya'ya mağlup oldunuz ve bana göre ligin en iyi futbol oynayan takımlarından olan Beşiktaş ve Eskişehirspora deplasmanda gittik. Bazı oyuncularda düşüş olması bile beklenebilir. Rizespor bu şekilde gitti Eskişehirspor deplasmanına. Bana göre Beşiktaş'dan daha zor bir maçtı. Bu maçta daha kontrollü olmayı tercih eden Çalımbay bence en doğruyu yaptı. İçerde ki maçlarda düşünülebilir ama bana göre Cernat deplasmanlarda direk oynaması zor. Bu nedenle Kağan'ı oynatarak orta saha da iyi top yapan Eskişehiri kalabalık orta sahayla durdurmak istedi. İleride ise sakatlığı olan Kweku'yu riske etmedi ve bekleneneli vermemeye ısrarla devam eden Uche oynadı. Ama Uche'de değişiklik yok aynı kafa devam ediyor. Sercan'ın o güzel pasını atamıyorsan bence forvet olarak konuşacak çok şeyi olmaması lazım. Bu şansı değerlendirmeliydi. İlk yarıya bakıldığında dengeli ortada bir oyun oldu.Bence Rizespor ilk yarı itibariyle istediğini aldı.Uche ise şansını iyi kullanamadığının cezasını çekmiş oldu.İkini yarıya zaten Çalımbay Kweku'yu Uche'nin yerine oyuna sürdü. Meyvesini de hemen aldı ah o ikinci yarının başında ki Sercan'ın şutu bir gol olsaydı bence dengeler erkenden bozulmuş olurdu.Ama maalesef son dönemde iyi yaptığımız savunma işlerini çok basit pozisyon vermeden gol yiyerek tamamlıyoruz. Bu kadar da kolay vurdurulmamalı o bölgeden.Golden sonrada zaten moral olarak düşüş yaşadık. İlk yarıya göre zaten ikinci yarının başında gelen golle takım bayağı etkilendi. Oyuna Cenk'in girmesi Syvester'in gerçek yerine geçmesi anlamına geldi. İlk yarıda Syvester'eyi Uchenin hemen arkasında oynatan Çalımbay bence bunda yanlış yapıyor. Syvester hem orada yoruluyor hemde Rizesporun orta sahasında göbekte Syvester olmayınca pas yüzdemizde düşüş yaşanıyor.Ama haftalardır suskun olan golcüsü Kweku kendine yakışacak kalitede bir gol attı. O golü o kalıpla o şekilde atmak herkesin harcı değil. Ama ne olacak ki aradan 5 dakika geçmiyor maalesef yine çok basit bir gol yiyoruz. Bu maçta zaten göbeği bilmem ama kenarda oynayan ilk bekimiz de bence sahanın en kötüleriydi.Bir süper lig ekibi bu kadar basit gol yememeli.Koray'a Milli takımda adının geçmesi yaramamış bence. Yenilen gollere bir bakın iki belki de ceza sahası içinde göremezsiniz. Bence bizim bekleri fazla abarttık.75. dakikadan sonra zaten maçın bitmesi için dua ettim. İlk 8 haftada 9 gol ye bir maç da 4 gol ye oldukça düşündürücü.

Sonuç olarak dediğim gibi iki haftalık periyot Rizesporu bayağı yormuş gibi. Fizik olarak gurbette bayağı yorgun düşmüşler. Bence bu mağlubiyeti ona yoralım. Ama şunu da ekleyelim. Her defasında transferden gem vuran eksiklerden anlatan Çalımbay bence bu oyunun sadece 14 kişiyle oynanmayacağını da kabul etmeli. O klübe de başka oyuncularda var. Bence biraz onları da görmeli. Eklemekde gerek tamam transferler eksikde olmuş olabilir takviye elbette şart ama şu an bunları konuşmanı anlamı yok devre arasına kadar. Sonuçmu iş kazaları olabilir ama Umarım bu mağlubiyet bizimkilere iyi bir ders olur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —