Günün Fotoğrafı: Palovit-Samistal-Hazindak

Günün Fotoğrafından 3 yaylamızı sizlerle paylaşıyoruz. PALOVİT-SAMİSTAL-HAZİNDAK

YAYLALARIMIZ 16.05.2024 10:13:00 538 0
Günün Fotoğrafı: Palovit-Samistal-Hazindak

Gezginlerin rotalarında bulunan en güzel trekking yolu olarak bilinen Palovit-Samistal ve Hazindak yaylalarını birbirine bağlayan yaya yolu her yıl yerli ve yabancı ziyaretçiler tarafından en azından bir kez dahi olsa gezilen en güzel yerleşim alanlarından biridir. Bu hatta yaya yolu olup,trafiğe açık değildir.O yüzden çok bakir alanlardan geçerek ulaşılan yol tarihi ipek yolu olarak da biliniyor.

Palovit yaylasından kumlu yolu takip ederek yürüyüşe başlıyorsunuz.  Samistal Yaylasına uğrayıp 7. km den sonra muhteşem orman manzarasının yavaş yavaş içine girerek Hazindağ yaylasına uzanan patikayı takip ederek devam ediyorsunuz. Bu patika da bölgede halen yaşayabilen tarihi ipek yollarından bir tanesidir. 

PALOVİT YAYLASI

Çamlıhemşin'e olan uzaklığı 80 km'dir. 2400 metre yükseklikteki yaylada yaklaşık 80 hane bulunmaktadır. Trovit  yaylasının ardındaki tepe aşılarak bu yaylaya araçla üç saatte ulaşılabilmektedir.

Yayla dört ayrı kısımdan oluşmaktadır. Her kısma ayrı ayrı köylüler gitmektedir. Bunlar; Çilingir, Ortaköy, Çoneva ve karşı kısımda yer alan Meleskur yaylasıdır.

Palovit'in diğer bir özelliği ise, bulunduğu vadi üzerinde en büyük yayla olmasıdır. Palovit üzerinden Samistal, Kavrun, Ayder yaylalarına geçiş yapılabilmektedir. Buranın aşağısında Amlakit, yukarısında ise Hapivanak yaylaları bulunmaktadır.

SAMİSTAL YAYLASI

Samistal, Rize ilinin, Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yayladır. İlçe merkezine 22 kilometre uzaklıkta olan yaylanın rakımı 2450 metredir. Yaylada bir zamanlar 250 hane bulunmaktaydı. Sal şekilli büyük taş kütlelerinden oluşan yayla, taş evlerin ile dikkat çekmektedir. Yaylada bir konaklama tesisi yoktur.

HAZİNDAK YAYLASI

Hazindak veya Hazındak, Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine bağlı bir yayla konumundadır. 1.900 rakımdadır ve 25 civarında ev barındırır.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI