Güneysu Dumakaya köyü köy konağında yapılan toplantıya;AK Parti Rize İl başkan yardımcıları Güneysu İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş,Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, DSİ Bölge Müdürü Mahmut Berber,DSİ il Müdürü İhsan Dinç,Çoruh Edaş Şirket Müdürü Mehmet Aydın, Çoruh Edaş Rize İl Müdürü Cabir Kadıoğlu, İl Afet Müdürü Şakir Kurk, İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Salih Kurtuluş ve bölgedeki köy muhtarları katıldı.
Toplantıda bölge müdürleri ve il müdürleri yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verirken muhtarlarında önerileri dinlenerek istişarede bulunuldu.
Toplantıda konuşan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal Güneysu’nun Pilihoz bölgesinde ki afet çalışmalarının yerinde değerlendirilmesi amacıyla bu toplantıyı düzenlediklerini belirterek, “ Geçtiğimiz haftalarda Güneysu’da özellikle Pilihoz bölgesini ilgilendiren afetle alakalı olarak yapılan çalışmaların koordine edilmesi amacıyla bir toplantı düzenlenmişti. O toplantıda bir takım görüşler ileri sürüldü. Bizlerde bu konunun Ankara’dan takibi notasında bir takım adımlar atmıştık. Bu bölgenin muhtarlarıyla da bir araya gelerek yapılacak olan çalışmaların yeniden değerlendirilmesi ve bu çalışmalar yapılırken herhangi bir eksikliğe mahal bırakmamak için daha tertipli bir koordinasyon sağlayabilme adına bu toplantıyı icra ettik. Güneysu’dan başlayarak Pilihoz’un başına kadar çıkan dere yolu diye adlandırdığımız yaklaşık 8 km’lik bu yolun yeniden onarılması ve rehabilite edilmesiyle ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunu görebilmek, bu konuyla ilgili arkadaşlarımızdan bilgi alarak değerli muhtarlarımızın görüş ve önerilerini dinleyeceğiz. Tekrar böyle bir afetin yaşanmaması ve yapılan çalışmaların bozulmaması için hangi ciddi tedbirler alacağız onları konuşacağız.” dedi
“Doğu Karadeniz bölgesini afet konusunda masaya yatırmayı planlıyoruz”
Karal şu anda doğu Karadeniz bölgesinin ne önemli problemini olarak afet sorunu olduğunu, bununla ilgilide Rize’de uluslar arası bir sempozyum yapmayı düşündüklerini ifade ederek,
“Şuanda doğu Karadeniz bölgesinin en önemli problemi afet problemidir. Bu artık bizim 1. Sorunumuz haline gelmiştir. Yaklaşık olarak 3 ayda bir bölgemizde bir afet meydana geliyor. Burada orman ve su işleri bakanlığımızın öncülüğünde Recep Tayyip Erdoğan üniversitesinin ev sahipliğinde bir uluslararası afet sempozyumu düzenlenerek, uluslar arası bilim adamlarının bölgeye gelerek, bölgenin maruz kaldığı afetin sebeplerini, gerekçelerini bilimsel bir mantıkla masaya yatırabilmelerinin çok ciddi bir gereklilik olduğunu ortay koyduk. Bunu da yakında gerçekleştireceğiz. Doğu Karadeniz bölgesini afet konusunda masaya yatırmayı planlıyoruz.”