GELMİYORUM DEDİ.DAVA EDERİZ DEDİLER.

Başçeşme mevkinde 300 küçük baş hayvanla mahsur kalan çobanları kurtarmaya giden ekip şaşırdı.

PAZAR-RİZE 15.12.2013 15:24:24 48 0
GELMİYORUM DEDİ.DAVA EDERİZ DEDİLER.




Güneysu ilçesi Başçeşme mevkiinde yoğun kar altında 300 baş küçük hayvanla mahsur kalan çobanları kurtarmaya giden ekipler çobanların inmeme kararına karşı tehdit ile inmek zorunda kaldılar.

    Başbakan Recep Tayip Erdoğan in ilçesi Başçeşme mevkiinde 300 küçük baş hayvan ile iki çobanın mahsur kaldığı ihbarının alınması üzerine  saat süren çalışma sonucu çobanlara ve hayvanlara ulaşan kurtarma ekipleri çobanların inmemeye diretmesi üzerine tehdit ile inmek zorunda kaldılar.

Edinilen bilgiye göre Güneysu Başçeşme mevkiinde kar dan dolayı mahsur kalan iki kardeş Osman Güney (52) ve Kardeşi Sabit Güney(50) geçtiğimiz hafta hayvanlarını otlatmak için çıktıkları Başçeşme  mevkiine çıktılar. 2 bin rakımlı merada hayvanlarını otlatırken kar yağışına yakalanan kardeşler den haber alınamayınca yakınları Arama kurtarma ekiplerinden yardım istedi. RİKE 10 kişilik tim ile birlikte bölgeye hareket etti. 10 kişilik ekip 8 saat süren mücadele ile birlikte  bir iş makinesi de uçuruma düştü, bunun üzerine yaya olarak yollarına devam eden kurtarma ekipleri  yolu kısaltmak için inşaatı devam eden 500 Metre uzunluğunda ki HES tünelinden geçerek yaylada çobanlara ulaştı.

         GELMİYORUZ

Kurtarma ekipleri yaylada Sabit ve Osman Güney kardeşlere ulaşırken kardeşlerin “ Gelmiyoruz, biz kimseyi çağırmadık” demesi üzerine kurtarma ekipleri “ Sizi dava ederiz” demesi ile birlikte çobanlar ve 300 baş küçük hayvan yayladan inmek zorunda kaldı. Çobanlar ve kurtarma ekiplerinin dönüşü 3 saat sürdü.

 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor