GAZETECİLERE SESLENDİ.

Ey Gazeteciler Edipler Edepli Olmalı

EĞİTİM 5.12.2013 09:37:37 35 0
GAZETECİLERE SESLENDİ.




Yeni Şafak yazarı ve Başbakan’ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Bediüzzaman Hazretleri’nin “Ey gazeteciler! Edipler edepli olmalı” sözünü hatırlattı.

Yasin Doğan mahlasıyla yazdığı yazısında ; “Hayatın her alanında, her noktasında ahlaklı olmak, ahlaki davranmak ve ahlakı gözetmek gerekir. Siyasette de bu böyledir, ticarette de, gazetecilikte de... Mücadelenin, kavganın, çekişmenin, rekabetin ve eleştirinin de ahlaki bir zemini vardır, olmalıdır. Müslümanın hayatı ahlaki olan ve olmayan diye kategorilere ayrılamaz. Müslüman kızdığı zaman da, mücadele içindeyken de dini yükümlülüklere tabidir, ahlaklı ve edepli olmak durumundadır. Bu karşısındakiyle ilgili değil kendisiyle ilgilidir.” İfadelerine yer verdi.

Akdoğan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin şu sözlerine yer verdi;

Bediüzzaman hazretlerinin şöyle güzel bir sözü vardır: 'Ey gazeteciler! Edipler edepli olmalı, hem de edeb-i İslamiye ile müteeddip olmalı. Ve onların sözleri, kalb-i umumi-i müşterek-i milletten bitarafane çıkmalı. Ve matbuat nizamnamesini, vicdanınızdaki hiss-i diyanet ve niyet-i halisa tanzim etmeli.' 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI