GAZETECİ-YAZAR YUSUF NAZIM SÖYLEŞİ İÇİN HOPADAYDI

Gazeteci-Yazar Yusuf Nazım “Aklın Ayak İzleri” kitabının söyleşisi için Hopa’ya geldi,

YAŞAM 13.07.2024 11:42:00 359 0
GAZETECİ-YAZAR YUSUF NAZIM SÖYLEŞİ İÇİN HOPADAYDI

Hayati Akbaş

HOPA-Gazeteci-Yazar Yusuf Nazım “Aklın Ayak İzleri” kitabının söyleşisi için Hopa’ya geldi.

İlk olarak Belediye Başkanı Utku Cihanı makamında ziyaret eden Yusuf Nazım Hopa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başkan ziyareti ardından Belediye Parkında okurlar ile buluştu. Nazım söyleşide, yazdığı hikâyelerden ve diğer öykülerinden bahsetti.

Hopa Kültür ve Sanat Evi tarafından düzenlenen söyleşiye vatandaşlar katılım gösterdi.

Yusuf Nazım, konuşmasına başlamadan önce Kazım Koyuncu’yu andı. ‘En az Karadeniz kadar asi’ yazısından şu satırları dile getirdi; “Hırçın dalgaları olan denizlerin, hırçın akan derelerin, hırçın bakan dağların çocuğuydu o. Kanser denen illetle amansız bir bilek güreşine girişmiş, dünyanın en büyük çevre felaketlerinden biri olan Çernobil’e şarkılarıyla meydan okumuştu.

Bu dünyanın halklarına; dağlarına, derelerine, denizlerine armağan edeceği daha nice şarkıları varken genç yaşta aramızdan ayrıldı. "Ben bir müzisyenim,” diyordu bir röportajında, “ondan sonra biraz Karadenizliyim…” “ama” diye ekliyordu… “hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim.” Evet, bir devrimciydi o. Yıldızların altında hep “başka” şarkılar söyledi, hırçın bir nehir gibi aktı, bir fırtına gibi esti. Bir devrimci gibi dolu dolu, seve seve yaşadı hayatı. Tıpkı Karadeniz kadar asiydi, ayakta öldü.” “Aklın Ayak İzleri”

68 kuşağı devrimcilerinden Oktay Kaynak'ın hayat hikayesinin anlatıldığı 'Aklın Ayak İzleri' romanını neden yazdığına dair açıklama yapan Nazım, "Aslında başka bir roman hazırlığım vardı. Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya'ya dair yazılar yazdım. Yazdığım yazılar beğenildi. Mahir Çayan'a dair yazdığım yazıda Oktay Kaynak'ın hikâyesine ulaştım. Bundan dolayı da daha önce başladığım romana ara vererek Oktay Kaynak'ın hikâyesine yöneldim" dedi.

Yusuf Nazım, etkinlik kapsamında okurlarıyla bir araya gelerek hem söyleşi yaptı hem de kitaplarını imzaladı. Katılımcıların sorularını yanıtlayan yazar, sıcak ve samimi bir ortamda okurlarıyla keyifli anlar yaşadı.


1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI