Tarih: 02.03.2017 18:47

Fırtına Vadisi Şehitleri unutulmadı

Facebook Twitter Linked-in

Haber ve Fotoğraflar; Ali Akyıldız

Anma törenine Pazar Kaymakamı Cevat ÇELİK, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Pazar Garnizon Komutanı Hava Yzb. Mustafa Çelik, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar’dan kurum amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, İl Genel meclisi Üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı

Tören; katılımcıların köye intikal etmesiyle, köy merkezinden şehitliklerin olduğu tören alanına saygı yürüyüşüyle başladı. Şehitlik alanında Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Pazar Fırtına Vadisi Şehitleri ile ilgili konuşmayı 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Yasin Zengin yaptı.

Daha sonra Kaymakam Cevat ÇELİK günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. ÇELİK konuşmasında “ Bugün burada bulunduğumuz alanda şehit olan askerlerimiz kalplerimizde yaşayacaklardır. Ordumuz Dün Çanakkale’de, Sakarya’da, Kıbrıs’ta , PKK terör örgütüyle mücadelede, 15 Temmuz’da gösterdiği azim ve fedakarlığı bugünde ülkemizi bölmek, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı yine aynı kararlılıkla sürdürecektir. Millet olarak 1000 yıllık birlik ve beraberliğimizin nişanesi, vatan için toprağa düşen her şehidimizin ve vücutlarının parçalarını vatan toprağına emanet eden gazilerimizin bu vatanın bir kere daha vatan yaptığının inancı ve bilincidir. Sevgili Pazarlılar Şehitlik Köyünde bulunan şehit mezarlarının günümüze ulaşması vatandaşlarımızın vatan ve Millet bilinci sayesinde olmuştur. Bu özverilerinden dolayı bölge halkına şükranlarımı sunuyorum. Bölgede şehadete eren ecdadımızın kabirlerinin düzenlenmesi ve Şehitler Abidesinin yapılması bu yıl içinde inşallah tamamlanacaktır. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizin yüce ruhları ile Ulu Önder Atatürk ve onun silah arkadaşlarını da saygı ve rahmetle anıyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” dedi. 

Fırtına Vadisi Şehitleri ile ilgili konuşma ve şiirin ardından okunan 20 adet hatimin duası yapıldı.

Tören de daha sonra Pazar 10 Mart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Simge KOÇAK tarafından şiir okundu. Pazar’da şehitlerin ruhları için okunan yirmi hatimin duası ise İkiztepe Mahallesi İmam Hatibi Mustafa Bölükbaş tarafından icra edildi. İlçe Garnizon Komutanlığınca hazırlanan Hava Radar Komutanlığı tören kıtası tarafından yapılan saygı atışı ile anma töreni sona ererken katılımcılara kumanya ikram edildi

Hava Radar Komutanlığı tören kıtası tarafından yapılan saygı atışı ile program sona ererken katılımcılara kumanya ikram edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —