Fırıncıların zam tepkisi.

TESOB Başkanı Metin Kara ise daha önce yaptığı açıklama yaptı.

KÜLTÜR 22.12.2013 13:20:20 53 0
Fırıncıların zam tepkisi.




TRABZON Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş, TESOB’a sundukları zam teklifinin reddedilmesine ateş püskürdü. Baş, ekmeğe % 15’lik zam kararı aldıklarını belirterek, “300 gr ekmeği 250 grama düşürecektik. Fiyat aynı kalacaktı” dedi.

TRABZON Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’(TESOB)’a sundukları zam teklifinin reddedilmesine ateş püskürdü. Yönetim kurulu olarak ekmeğe yüzde 15’lik zam kararı aldıklarını ifade eden Baş, “Buna göre 250 gr ekmek1 TL olacaktı. Yani 300 gr ekmeği 250 grama düşürmeyi planlamıştık. Ama TESOB teklifimizi onaylamadı. Teklifimizin reddedilmesini kabul etmek mümkün değil. Bu zammın olmayışı nedeniyle en küçük esnafımızın cebinden ayda 3 bin TL çıkacaktır. Yazıktır, günahtır. Ama ne kadar uğraştıysak TESOB yetkililerini ikna edemedik” dedi.

Tekliflerinin onaylanmadığını kaydeden Baş, “Biz gerekli kararı yönetim kurulu olarak aldık ve onaylanması için Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne gönderdik. Ama bizim teklifimiz reddedildi. Gerekçe de gösteremeden son derece makul olan teklifimizi reddettiler. Un dahil her şeye zam geldi ama biz bunu kendi ürünlerimize yansıtamadık. Biz de ne olduğunu anlamış değiliz. Teklifimiz bir sonraki toplantıda tekrar ele alınacak. Teklifimizde ısrarcıyız” dedi.

TESOB’un teklifi reddetmesini kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Yahya Baş, “Yasal prosedür, kanun üst birliğin bunu onaylamasını şart koşuyor. Biz her ne kadar sesimizi duyurmaya çalışsak da bunu bir türlü sağlayamadık. Ay başındaki toplantıda TESOB’dan anlayış bekliyoruz. Zira fırıncı esnafı dar boğaz içerisinde bulunuyor. Esnafın dayanacak gücü kalmadı. Bu zammın olmayışı nedeniyle en küçük esnafın cebinden ayda 3 bin TL çıkacak. Yazıktır, günahtır. Ama ne kadar uğraştıysak TESOB yetkililerini ikna edemedik” şeklinde konuştu.Günebakış

TESOB Başkanı Metin Kara ise daha önce yaptığı açıklamada, “Ekmek zammı talepleri olabilir ama biz bunu değerlendireceğiz. O kadar kolay değil. Olağanüstü durum olur kabul ederiz eyvallah. Ama bir yıl içinde birden fazla zam üzerinde düşünürüz. Ekmek bizim alın terimizin sembolü, masalarımızın vazgeçilmezidir. Temel gıdadır. Vebali çoktur bu işin. Herkesi kollayacağız. Üreticiyi de tüketici de kollayan bir tarzda hareket edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI