FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Artvin Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali kapsamında ‘Senin Gözünden Artvin’ konulu kısa film yarışması yapılacak.

KULTUR-SANAT 3.04.2018 08:36:47 89 0
FİLM FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali kapsamında ‘Senin Gözünden Artvin’ konulu kısa film yarışması yapılacak.

Artvin Belediyesi, kısa film yarışmasına katılımın maksimum seviyede olması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çoruh Üniversitesi bünyesinde ki öğrencilere yönelik bilgilendirme toplantılarını gerçekleştirdi.

14 -19 Mayıs’ta düzenlenecek olan Uluslararası Altın Boğa Doğa Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen kısa film yarışması için bilgilendirme toplantılarını yapan festival organizatörü Murat Sancar, Artvin’in güzelliklerini en iyi şekilde Artvin sevdalılarının anlatacaklarını vurgulayarak öğrencilerden kısa filmler çekmelerini istedi.

Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi ve Çoruh Üniversitesi konferans salonunda yarışmaya katılacak olan ekiplerle toplantı yapan Organizatör Murat Sancar, katılımcılara Kanada’nın ilk milli parkı olan Banff Centre’de 1976 yılında yapılan Doğa ve outdoor film festivali ile dünyada marka haline geldiğini ifade ederek Banff’ın kaderiyle Artvin’in kaderinin bir olduğunu söyledi.

Sancar; “ Artvin doğal güzellikleriyle, yaşantısıyla, coğrafi konumuyla Baff’tan daha önemli yere sahip. Bizler bu güzellikleri dünyaya tanıtmak Artvin’i uluslararası mecrada marka haline getirmek için bu yıl film festivalimizin ikincisini düzenliyoruz. İstiyoruz ki burada sadece festival içerisinde seçkin filimler değil sizlerin gözünden Artvin’i anlatan kısa filmleri de gösterelim. Bu yüzden bu yıl bir ilke daha imza atarak kısa film yarışması yapıyoruz. Artvin’i en güzel Artvin sevdalıları yani sizler anlatabilirsiniz” dedi.

Murat Sancar, yarışmaya katılacak olan ekiplere profesyonel ekipler tarafından kurgu, montaj, senaryo, çekim teknikleri üzerine ücretsiz online ve sınıf eğitimleri verileceğini söyledi.

Kısa film yarışması için son başvuru tarihinin 10 Mayıs olduğunu da hatırlatan Sancar ,minimum 3 maksimum 5 kişiden oluşan ekiplerin www.altinboga.org web sitesini ziyaret ederek biran önce başvurularını yapmalarını istedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI