Tarih: 26.06.2013 07:54

evlenme yaşı yükseliyor

Facebook Twitter Linked-in




Ayfer Mallı'nın haberi:


Aile Yapısı Araştırması'na göre, erkelerde ortalama evlenme yaşı 23,5 iken kadınlarda 19.9 olarak belirlendi. Kentte yaşayan kadınların kırsal alanda yaşayan kadınlara göre daha geç evlendiğini gösteren araştırmada İstanbul'da kadınların ilk evlenme yaşı 20,5 iken Güneydoğu Anadolu'da 18,6. Aile ve Sosyal Bakanlığı Aile Yapısı Araştırması'na göre erkelerde ortalama ilk evlenme yaşı 23.5 iken kadınlarda 19,9.

KIRDA ERKEN EVLİLİK

Aile Yapısı Araştırması'na göre kentsel alanda yaşayan kadınlar kırsal alanda yaşayanlara göre daha geç evleniyor. Kentte yaşayan kadınlar kırsal alanda yaşayan kadınlara göre daha geç evlendiğini gösteren araştırmada İstanbul'da kadınların ilk evlenme yaşı 20,5 iken Güneydoğu Anadolu'da 18,6 olduğu belirlendi.

GELİR DÜZEYİYLE İLGİLİ

Araştırmaya göre ilk evlilik yaşı, kır, kent, bölge, gelir düzeyi, yoksulluk, eğitim ve toplumsal yapıya bağlı olarak farklılık gösteriyor. Cinsiyete ilişkin ön yargılara da değinilen araştırmada küçük yaşlardan itibaren kız çocuklarına 'Evde kalırsın', 'Yaşın geçerse seni kimse almaz' ve bunun gibi baskılarla erken yaşta evliliğin özendirildiği vurgulandı.

Aile ve Sosyal Bakanlığı Aile Yapısı Araştırması'na göre erkelerde ortalama ilk evlenme yaşı 23.5 iken kadınlarda 19.9.

Yeni Şafak 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —