'Evde kal' çağrısı kuruyemiş satışlarını artırdı.

Rize-Pazar’da 'Evde kal' çağrısına uyan vatandaşlar, kuruyemiş satışlarını artırdı.

YÖREDEN HABER 12.04.2020 16:05:20 209 0

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize-Pazar’da esnaflık yapan Ahmet Selim(45),Selim Yıldız (53), ve Faik Yılmaz (40) adlı vatandaşlar Koronavirüs salgınının başladığı ilk günlerinde kuruyemiş satışlarında artış olduğunu, “Evde Kal” çağrısından sonra ise biraz azaldığını söylediler.

Rize’nin Pazar İlçesinde 'Evde kal' çağrısına uyan vatandaşlar, kuruyemiş satışlarını artırdı. Kuruyemişçi Ahmet Selim(45), Fiyatlarda değişiklik yok. Bunun yanında satışlarımızda artışlar oldu. Kısmen fiyatlarda artış olsa da biz sabit tuttuk” dedi

Korona virüs tedbirleri kapsamında evden çıkmak istemeyen vatandaşlar, zaman geçirmek için kuruyemişe yöneldi. Evlerinde zaman geçirirken sıkılmak istemeyen vatandaşlar, kolay ulaşabilecekleri kuruyemişe yöneldi. Bu da, kuruyemişçilerin işini artırırken, en çok talep gören ürünler ise, ay çekirdeği, fıstık içi ve kabak çekirdeği oldu.

Kuruyemiş satışlarında artışlar olduğunu kaydeden Selim Yıldız( 53), Fiyatlarda değişiklik yok. İlk zamanlarda biraz daha fazla Kuruyemiş alıcıları vardı. Şimdilerde kısmen sokağa çıkma yasağı olunca tabi satışlarımızda azaldı. ”ifadelerini kullandı.

Şu anda ürünlerden en çok talep gören ürünlerimiz, ay çekirdeği, fıstık içi, leblebi ve kabak çekirdeği olduğunu dile getiren Faik Yılmaz(40), Az da olsa fiyatlara yansıma oldu. Ama aşırı değil. Kuruyemiş, çerez satışlarımız vatandaş “evde kal” çağrısına uyunca tabi biraz olsun arttı. Ev de kalma oranı artınca sokaklar boşaldı. O yüzden şimdilerde yine eski satışlarımıza döndük “ diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI