Tarih: 31.10.2013 18:28

En Kalabalık Horon' Rekoru Denemesi Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in





İzmir’de, 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü etkinlikleri kapsamında Guinness rekorlar kitabına girmek için 'en kalabalık horon' rekoru denemesi yapılacak.

Dünya Karadeniz Günü nedeniyle Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu’nun (EKAF) genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan EKAF Genel Başkanı Aydın Özyar, Karadeniz’in kirliliğe karşı korunması için bu denize kıyısı olan ülkelerin 1996 yılında 'Karadeniz Stratejik Eylem Planı' imzaladığına dikkati çekerek, Türkiye dahil sözleşme tarafı devletlerin amacı yerine getirmek için yeterli çabayı göstermediğini, tarafların sorumluluklarını yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Karadeniz’in kimyasal atık, nükleer atık veya kaya denizi olmadığını ifade eden Özyar, doğal güzelliklerin korunması gerektiğini vurguladı.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da, Karadeniz Günü’nün toplumsal barışı destekleyen bir etkinlik olduğunu kaydederek, Karadeniz’in dünyanın en güzel doğasına sahip olduğunu söyledi. Yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için yarışacağını hatırlatan Tartan, 'O makama gelirsem gelecek 31 Ekim’i kendi ruhuna uygun olarak, sadece İzmir’de değil, Rize’de, Trabzon’da, Artvin’de, Sinop’ta, tüm o kıyılarda kutlayacağız' dedi.

-Rekor denemesi yapılacak

Toplantıda Karadeniz Günü etkinlikleri kapsamında 2 Kasım Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı’nda, Guinness rekorlar kitabına girmek için 'en kalabalık horon' rekoru denemesi yapılacağı belirtildi. Denemenin noter huzurnda gerçekleştirileceğini kaydeden Genel Başkan Özyar, sadece Karadenizlileri değil, tüm İzmirlileri denemeye beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından horon çalındı, bazı dernek üyeleri müziğe oyunla eşlik etti 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —