EN İYİ YÖRESEL KAHVALTI TABAĞI YARIŞMASI SONA ERDİ

73. Geleneksel Karakucak Güreşleri etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Yusufeli En İyi Yöresel Kahvaltı Tabağı Sunum yarışması Yusufeli Mesire Alanında buluna Kır Lokantasında düzenlendi.

YAŞAM 17.10.2023 11:15:18 234 1
EN İYİ YÖRESEL KAHVALTI TABAĞI YARIŞMASI SONA ERDİ

Hayati Akbaş

YUSUFELİ-73. Geleneksel Karakucak Güreşleri etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Yusufeli En İyi Yöresel Kahvaltı Tabağı Sunum yarışması Yusufeli Mesire Alanında buluna Kır Lokantasında düzenlendi.

Birbirinden iddialı 6 yarışmacının katıldığı yarışmada Yusufeli’nin zengin mutfak kültürü görücüye çıktı. Birbirinden güzel yöresel lezzetlerin sunulduğu yarışma da jüri heyeti karar verme noktasında bir hayli güçlük yaşadı. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında sıralama şu şekilde oluştu;

Yarışma birincileri; Ayşe Özçelik ve Güler Alkan

Yarışma İkincileri; Fırkat Basınç ve Elif Yazıcı

Yarışma Üçüncüleri; Menekşe Topal ve Nurcan Bülbül

Yöresel lezzetlerimizi kamuoyuna tanıtmak amacıyla böyle bir yarışmayı düzenlediklerini ifade eden Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin,” Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan ilçemizin lezzetlerini tanıtmak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu bağlamda bugün ilkini düzenlediğimiz Yusufeli En İyi Yöresel Kahvaltı Tabağı Sunum yarışmasına katılanlara teşekkür ediyorum.”dedi.


Anahtar Kelimeler:
SERDAR İLKER
17.10.2023 15:57:21
NE KADAR KEYFINIZ VAR NE KADAR BOŞ ISLERLE UĞRASIYOSUNUZ

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI