DR. KORKMAZ ARICILIĞIN EN KAPSAMLI KİTABINI YAZDI

Arıcılık Uzmanı, Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz, “Arıcılık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi gören tarımsal bir uğraştır.

YÖREDEN HABER 9.11.2016 18:23:15 119 0
DR. KORKMAZ ARICILIĞIN EN KAPSAMLI KİTABINI YAZDI
Arıcılık Uzmanı, Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz’ın, “Anlaşılabilir Arıcılık ”kitabı, Türkiye’deki Arıcılar tarafından yoğun beğeni kazandı. Birinci kuşe kâğıt, ciltli ve renkli ofset baskılı 560 sayfadan oluşan, içeriğindeki yüzlerce arıcılık bilgilerinin kaynak gösterilerek ve 400’un üzerinde renkli arı ve arıcılık sektörü ve aparatlarının yer aldığı tümü renkli, her sayfası görsel zenginlik içeren kitab, arıcılar tarafından büyüyk beğeni topladı.
 Üçüncü baskıya hazırlanan, “Anlaşılabilir Arıcılık “ isimli kitabı ile ilgili bilgiler veren, Arıcılık Uzmanı, Ziraat Mühendisi Dr. Ali Korkmaz, “Arıcılık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yoğun ilgi gören tarımsal bir uğraştır. Toplumun her aşamasından insanların gerek ticari gerekse hobi amacıyla yaptığı arıcılık, aynı zamanda doğanın sürekliliğini sağlama noktasında da önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Gerek ilginç yaşamları gerekse gözlerden gizli ve farklı yapıları nedeniyle arıların dünyasına ilgi duyanların ilk yaptığı iş, bu konuda hazırlanmış olan yayınları okumaktır. Bu nedenle ülkemizde son yıllarda arıcılık konulu yayın sayısı artış göstermektedir. Temelde hepsi arıcılık konusunda okuyucunun soru ve sorunlarına çözüm üretmeye çalışmaktadırlar. Ancak günlük uğraşların etkisi altın okuma yoksunluğu çekilen ülkemizde, zaman zaman okunulan bilginin anlaşılabilirlik sorunu da karşımıza çıkmaktadır. Yoğun bilgi arasında çözümlere ulaşmak, her an mümkün olamamaktadır. Bu nedenle hazır ve net çözümler ile özet bilgiler içeren kitaplar günümüzde bir gereksinim halini almıştır. Arıcılık sektöründeki yayınlarda da bu durum sıklıkla yaşanmaktadır. Bu anlamda bir çalışma yürütmek için, mesaj veren afiş ve broşür çalışmaları yanında bu tip kitapların da hazırlanması kaçınılmazdır. Geliştirilen yeni teknikler ve alet ekipmanlar, farklı uygulamaların hiç gecikmeden ülke arıcılarına tanıtılması ve kazandırılması da verimlilik ve kaliteyi artıracaktır. Hatta koloni başına verimin yılda bir kilogram artırılması dahi ülkesel anlamda yıllık bal üretim miktarımıza ve ulusal ekonomimize olumlu katkıda bulunacaktır.

Arıcılık Uzmanı, Eğitmen Dr. Ali Korkmaz, “Arıcılarımızın verimlilik anlamında alacağı her önlem sonuçta bal verim artışına olanak tanıyacaktır. Ana arı kalitesinin iyileştirilmesi, konaklama esnasında birim alana konulan arı kolonisi sayısında teknik hesaplamalara dikkat edilmesi, arı hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda teknik talimatlara uyulması, bölgesel/yöresel arı ırk ve ekotiplerinin kullanımına öncelik verilmesi alınabilecek önlemlerin başında gelmektedir. Bunun için de arıcılarımızın yoğun bir okuma, bilgilenme ve bilinçlenme içerisinde olmaları kaçınılmazdır. Eğitim çalışmalarına katılma ve farklı kaynakları okuyarak bilgilenme, ömür boyu sürecek bir etkinliktir. Gelişmelere açık olmak ve farkındalık oluşturmak için arıcılarımızın bu noktayı da kaçırmamaları gerekmektedir. Aksi halde çağın gerisine düşecekler, ulusal ve uluslararası pazarlarda ürünleri ile yer etmeleri mümkün olmayacaktır. Zira kaliteli ve sağlıklı ürünün pazarlarda yer etmesi, kurallara uymayan arıcıların ve ürünlerinin dışlanmasına neden olacaktır.
Arıcıları ve arıcılığı ilgilendiren konularda anahtar cümleleri ortaya koymaya çalışan bu kitap, üslup olarak da bir ilk olma özelliğine sahiptir. Konuları özet cümleler, kısa açıklamalar, olayın özüne yönelik bilgiler içerecek biçimde ve bu anlayışı destekleyecek resim ve şekillerle hazırlanmıştır. Arıcılığa yeni başlayacak olanlara temel bilgileri vermek, arıcılığı yapanlara ise arıcılık hakkındaki bilgileri derli toplu ve özet halinde sunmak amacıyla hazırlanan bu kitabın arıcılığa gönül vermiş olan herkese yararlı olmasını diliyorum.” diye açıkladı.
HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI