DOKADAK ile sezonun ilk karına ayak bastık.

Hafta sonu DOKADAK ile Elevit-Trovit gezisine yaklaşık 80 kişi katıldı.

YAYLALARIMIZ 8.10.2018 10:29:41 425 0
DOKADAK ile sezonun ilk karına ayak bastık.

Kaçkar53.com

Geziye katılanlar sezonun ilk karlarına ayak basmak için heyecanlıydılar. Araçlarla Trovit’e gelen gezi grubu, buradan Palovit’te geçmek için sol taraftan Aşıta araçlarla çıkmayı denedi. Bozuk olan yolda araçlar bırakılarak bu kez Aşıta yürüyüş ile varıldı. Yaklaşık 2 saat yürüyüş yapıldı. 2800 Rakımlı aşıtta geziye katılanları Kar sürprizi karşıladı. Burada mola veren ekip Kar üzerinde bir süre yürüyüş yaptı. Horon oynadı. Fotoğraf çektirdi. Ardından ekipten bir grup zirveye çıkarak oradan Palovit yaylasını fotoğrafladı.

2950 Rakım 16 km yol kat eden geziye katılan ekip dönüşte bu kez birçok dağcılık kulübünün ihmal ettiği Elevit seyir tepesini ziyaret etmek için yorgun olmalarına rağmen 1 saat daha yürüyüş yaptı. Burada yorgunluk Çayı içildi. Ve Elevit’e varılarak araçlarla geri dönüldü.

Muhteşem görüntüler ve Fotoğraflar kaçkar53.com tarafından çekildi.

ELEVİT VE TROVİT HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Rakım 2350 m

Rakım: 2520 m, Ev: 100-110,Yaşam Ünitesi:Çamlıhemşin'e bağlı

Çamlıhemşin'den 64 km uzaklıktadır. Mükemmel bir görselliğe sahip olan yaylada, bütün evlerin pencereleri dereye ve karşısında bulunan Palovit aşıtına bakar.

Bu yaylada Elevit yaylasında olduğu gibi sadece yazın konaklama yapılıp yayla şenlikleri Ağustos ortasında başlar. Çat veya Elevit üzerinden araba ile 2.5 saatte ulaşılmaktadır.

Rize’de Çamlıhemşin’e geldiğimizde Zilkale yönüne doğru devam ettikten sonra Elevit Yaylası’nı gösteren tabelaları takip etmeye başlayın. Yol üzerinde yörenin en eski köprülerinden biri olan Goboş Köprüsü‘ne uğrayıp, daha sonra Elevit ve Trovit yaylalarına tırmanmaya başlanır. Trovit Yaylası’na devam edilir.

Trovit Yaylası‘na geldiğinizde sizleri sıra sıra dizilmiş yayla evleri karşılar.

Ardından bütün yayla gezilerinde olduğu gibi yaylanın en üst noktasına tırmanıp yaylayı tepeden seyredilir.

Trovit Yaylası’ndan sonra dönüşte Kaçkar Dağı’nın eteklerinde yer alan 1800 metre rakıma sahip Elevit Yaylası‘na varılır.

Geziciler; Yörede, Yezovit ve Yaylaköy isimleriyle de bilinen Elevit Yaylası’nın bitiminde Haçivanak Yaylası yol ayrımında minibüsten indik. Amacımız Elevit Yaylası’nın merkezine doğa yürüyüşü yaparak inmekti. Seyir tepesine vardık. Burada yorgunluk Çayı içtik.

Doğanın keyfini çıkaradık. Kalıntı Kiliseyi gördük. Ardından yürümeye başladık. Patika yollardan, Elevit Deresi’nin üzerinden fotoğraf çekerek Elevit’te indik.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor