DOKADAK İLE POKUT-SAL GEZİSİ

DOKADAK İLE POKUT-SAL GEZİSİ

YAYLALARIMIZ 14.07.2019 19:24:43 188 0
DOKADAK İLE POKUT-SAL GEZİSİ
DOKADAK Doğa Sporları Kulübü bu hafta sonu 14.07.2019 Pazar günü POKUT-SAL gezisi düzenledi.
4 Araç ve yaklaşık 50 kişi ile düzenlenen gezi, diğer il ve ilçelerden katılım ile Ardeşen'den başladı.Ekip ilk olarak Pokut Yaylasına geldi.Burada iki saat mola verip yemek ve ihtiyacını karşılayan geziye katılan grup, daha sonra Sal yaylasına Çam ormanları arasından yaklaşık yarım saat yürüyüş yaparak geçti.Sal yaylasında bir saat dinlenip bol bol fotoğraf çeken geziye katılanlar daha sonra araçlarla tekrar geriye döndüler.

MİNİ YORUM

Kaçkar53.com
Her hafta farklı bölgelere gezilere katılıyorum.Trabzon'dan-Rize ve ilçelerinde ne kadar dağcılık kulübü varsa onlarla birlikte yaylaları geziyorum.Birçok kez ihtiyaçları dile getirdiğimiz halde bir arpa boyu yol alınmıyor.Bağırığ çağıranların aksine yaylalarda yapılaşma son hızla devam ediyor.Buna rağmen yapılması gerekenler yapılmıyor.
Tekrar Rize Valiliğine,Milli Parklara ve Turizm Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum.
Başta ünüyle nam salmış SAL-ve POKUT olmak üzere genelde hiçbir yaylada
a-Su
b-Tuvalet
c-Mescit
yok.
Neden Milli Parklar yayla sezonu açıldığında buralara bir görevli bulundurup ihtiyaçları giderecek ortamları sağlayamıyor.Bu iş Milli Parkların değilse o zaman ilgililer neden bunca dile getirmemize rağmen bu kadar basit sorunları halledemiyor.
14.07.2019 Pazar (bugün) sadece 50 kişi Ardeşen-Pazar ve diğer ilçelerden Pokut ve Sal Yaylasına geldi.En az 15 araç orada ziyaretçi getirmiş bekliyordu.Birde kendi araçlarıyla gelenlar var onları da saymıyorum.
Yollar çok berbat.İlgililer birde Rize-İkizdere tarafına gitsin.Oradan Trabzon ve Artvin Yaylalarına uğrasın. Rize-Çamlıhemşin Yaylalarının yolları kadar bozuk hiçbirine rastlamayacaklardır.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI