DOĞALGAZ ELE ALINDI

İlçelere doğalgazın ulaştırılması ile ilgili Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye yetkilileri, kurumların ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve mahalle muhtarları ka

YÖREDEN HABER 17.01.2014 13:47:47 152 0
DOĞALGAZ ELE ALINDI

          İlçelere doğalgazın ulaştırılması ile ilgili Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN başkanlığında toplantı düzenlendi. Toplantıya Belediye yetkilileri, kurumların ilçe müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Toplantıda nüfusu 10.000’ni aşan ilçelere doğal gaz getirilmesi konusunda planlamalar yapıldığı, planlamaların uygulamaya geçirilebilmesi için mesken elektrik abone sayısının asgari %60 kadarının abone bedellerinin bir kamu bankasında açılacak hesaba yatırılmasının istendiği vurgulandı. 29 Ekim 2013 tarihine kadar bu çalışmanın tamamlanması gerekiyordu ancak farklı nedenlerle nüfusu 10.000 ‘ni aşan dört ilçeden de bu hedefe ulaşılamamıştır. Doğal gazın tüketiciye sağlayacağı faydalar düşünülerek 6 aylık ek süre alınarak Valiliğimiz öncülüğünde, İlçe Kaymakamlıklarının liderliğinde yeni bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

İlçemizde yatırım programına alınması için merkez mesken elektrik abone sayısının %60 ı kadar sayıda 399 TL’lik abone bedelinin kamu bankasında açılacak hesaba yatırılması gerekmektedir. Proje hayata geçemez ise vatandaşlarımızın yatırmış oldukları abone bedeli kendilerine yasal mevduat getirisiyle birlikte iade olunacaktır. Bu konuda hiç kimsenin tedirgin olmasına gerek yoktur. İlçemize doğal gazın gelmesi halinde vatandaşlarımızın 3-4 yıl gibi bir zaman diliminde doğalgaz dönüşümü için yapacakları masrafı amorti edecekleri ekonomik aynı zamanda temiz ve çevreci bir enerji olduğu vurgulandı.

Doğalgazın sağlayacağı faydalar konusunda bilgi sahibi olan tüm vatandaşlarımıza sosyal sorumluluk düşmektedir tespiti yapılan toplantıda vatandaşlarımızı teşvik edecek doğru bilgilendirme için çalışmalara odaklanılması konusunda karar birliği yapıldı.


       

            Doğalgazın sağlayacağı faydalar konusunda konu hakkında bilgi sahibi olan tüm vatandaşlarımıza sosyal sorumluluk düşmektedir tespiti yapılan toplantıda vatandaşlarımızı teşvik edecek doğru bilgilendirme yapılması konusunda çalışmalara odaklanılması konusunda karar birliği yapıldı. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI