Dershaneler kapatılırsa cemaat AK Partiye oy verir mi ?

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, CNN Türk'te konuk olarak katıldığı 5N 1K programında Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. Yeşil, cemaate gönül verenlerin dershaneler kapatılırsa Ak parti'ye oy vermeyeceğini a?

SİYASET 20.11.2013 10:20:20 155 0
Dershaneler kapatılırsa cemaat AK Partiye oy verir mi ?



CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N 1K progaramına konuk olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil dershanelerin kapatılması konusunu 28 Şubat'ın yasakçı zihniyetine benzetti. Yeşil AK Parti eğer dershaneleri kapatırsa cemaate gönül verenlerin partiye oy vermeyebileceklerini söyledi.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, 28 Şubat ortamını hatırlatan andıran ortamların bugün dershaner üzerinden gündeme gelmesi endişe verici olduğu belirtti.

28 ŞUBAT'TA İNSANLAR KAMPLAŞTIRILDI

28 Şubat  sürecinde  çektiğimiz korkular. O dönemde özel okullarımızın maruz kaldığı denetim. Hatırlayın medyanın içinde bulunduğu durum kim olması gereken neyi konuşabilirdi ki, neyi ifade edebilirdi ki? İmam hatiplerin başına gelen mesele, Dindar insanların başörtüsünden tutun da kendi dinlerini  yaşamada karşılaştıkları  problem. Sermayanin renklere göre tasnif edilmesi. Yeşil sermaya denerek belli insanların ekonomik  hayattan  tasfiye edilmeleri meseleleri bürokraside belli insanların kamplaştırılıp tasnif edilmesi.

 Cüneyt  Özdemir'in, 'Siz şuan bir 28 Şubat ortamının yaratıldığını mı söylüyorsunuz' sorusuna, Yeşil şöyşe cevap  verdi :

DERSHANELERİN KAPATILMASI ENDİŞE VERİCİ

'Ben 28 Şubat ortamını hatırlatan andıran ortamların bugün dershaneler üzerinden gündeme gelmesi endişe vericidir diyorum. 

CEMAAT AK PARTİ'YE OY VERCEK Mİ?

 AK Parti  hizmete  gönül verenlerin tabanından eğer oy aldıysa  hizmete  gönül veren insanların sahip olduğu değerlere örtüştüğü  için oy almıştır.  Hizmetin  siyaset  karşısındaki  duruşu.  Hizmete  hiç bir zaman tabanında insanlar hiçbir zaman siyasi parti tercihi telkininde bulunduğuna dair hiç bir örnek göstermek mümkün değildir. Hizmetin  siyasi partilere yönledirme duruşu ve telkini olmadı ve olamaz böyle birşey yok.   Hizmete gönül veren insanlar AK Parti'ye oy verdiler mi? verdiler. Referandum meselesini ayrı tutuyorum. 

AK PARTİ'YE OY VERMEZLER

Şuanda eğitim gibi gönüllü faaliyetlerde AK Partinin bu duruşu bu insanlar o yuvaları o dershanaleri inanın kendi elleri ve gözyaşları ile yapmışlar, onların her birini bir zengin  getirip  yapmadı. 

Dün Ak Parti'ye oy verme gerekçeleri neyse o insanlar bu gerekçelerin hangisini kendilerine esas alarak oy vermişlerse bugün o gerekçeler kaybolursa, bu insanlar tabiki bu partiye oy vermeyebilirler ve vermezlerler. 

Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor